Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

STIGMA LAB ΚΑΙ GRAFFITI ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Wrong Face Crew (W.F.C Crew) - Street Art & Graffiti Exhibition


Το Stigma Lab είναι μια πρότυπη καλλιτεχνική κολεκτίβα στην καρδιά της πολύπαθης Αθήνας, στην ελεύθερη ζώνη των Εξαρχείων. Έπειτα από χρόνια τυφλής αναζήτησης και προσμονής, επιτέλους η Τέχνη του Δρόμου έχει Στέγη. Έργα και καλλιτέχνες που η τύχη τους στον δρόμο είναι αμφιλεγόμενη και εφήμερη βρίσκουν καταφύγιο και σεβασμό μέσα από το Stigma Lab.

To Stigma Lab, πιστό στις καταβολές του να δώσει βήμα σε καλλιτέχνες που ανιδιοτελώς και απλόχερα χαρίζουν την τέχνη τους στον δρόμο όλα αυτά τα χρόνια, ανοίγει τις πόρτες του στην ομάδα WrongFace (Wfc).

Η oμάδα WrongFace (Wfc), η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του graffiti από το 1996 και αποτελείται απ’ τους 2357!, Mumos, Siemor, Sinke, Super,Taze, Vois, Yoker, εκθέτει για πρώτη φορά ομαδικά επιλεγμένες δημιουργίες στο Stigmalab από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η πολυσύνθετη γραμματοσειρά συναντάει την απλότητα μιας ευθείας γραμμής και τα έντονα χρώματα ισορροπούν πάνω σε ασπρόμαυρα μοτίβα μέσα από κατασκευές, φωτογραφίες, λέξεις, καμβάδες και αυτοσχέδιους εκφραστικούς μηχανισμούς.

Αναμνήσεις, εικόνες απ’ το μέλλον και η καταγραφή του παρόντος εμπνέουν, συνυπάρχουν και αποδίδονται μέσα από οκτώ διαφορετικές ματιές. Σπρέι, μαρκαδόροι, μολύβια και πινέλα αποκτούν διαφορετική χρήση στα χέρια του καθενός, οι οποίοι τα μεταχειρίζονται με την ίδια αφοσίωση χρόνια τώρα.

Η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον μήνα Οκτώβριο.
Ώρες Λειτουργίας: 12:00 - 21:00.

Web: Facebook.com/stigmasquad
Tel: +306972087530 / +306948485845

Διεύθυνση: Ανδρέα Μεταξά 4, Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου