Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

"ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ" ΓΑΤΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ

Τα δώδεκα χρόνια κατόρθωσε να κλείσει ο Φρανκ-Λούη, ένας γκρίζος γάτος που πάσχει από «διπροσωπία» και έχει δύο μουρίτσες, δύο στόματα, δύο μύτες και τρία μάτια.


Ο "διπρόσωπος" γάτος πάσχει από κρανιοπροσωπικό διπλασιασμό, ένα σπάνιο σύνδρομο που οδηγεί στην "αναπαραγωγή" μέρους ή και ολόκληρου του προσώπου του πάσχοντος. Το σύνδρομο αυτό έχει καταγραφεί πολλές φορές σε εξημερωμένες γάτες, όμως ελάχιστες από αυτές έζησαν μέχρι την ενηλικίωσή τους. Γι' αυτό και ο συγκεκριμένος μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, λόγω της μακροβιότητάς του.

Ο Φρανκ-Λούη γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1999 και ζει μαζί με την ιδιοκτήτριά του, τη Μάρτι, κοντά στο Γουόρστερ της Μασαχουσέτης. Η Μάρτι εργαζόταν σε μια κτηνιατρική κλινική όταν της έφεραν ένα νεογέννητο, διπρόσωπο γατάκι, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνούσε τον αντίχειρά της, για να του κάνει ευθανασία και εκείνη το ερωτεύθηκε και το κράτησε.

Τέσσερις ημέρες είναι το προσδόκιμο ζωής των διπρόσωπων γάτων, επειδή συνήθως έχουν και άλλα προβλήματα υγείας.

"Η κάθε μέρα που περνούσε ήταν και μια ευλογία", δήλωσε η Μάρτι σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Φρανκ-Λούη έχει μόνο έναν εγκέφαλο, δύο από τα μάτια του, τα ακριανά, είναι φυσιολογικά ενώ το μεσαίο είναι μεγαλύτερο αλλά τυφλό, τρώει με το δεξί στόμα, γιατί αυτό συνδέεται με τον οισοφάγο του.

Ο γάτος έχει και... σκυλίσιες συνήθειες αφού λατρέυει τις βόλτες με το λουρί και τις βόλτες με αυτοκίνητο.

Από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου