Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Ένα πανομοιότυπο αλλά και…τρομαχτικό, τρισδιάστατο μοντέλο ανθρώπινου προσώπου ή και ολόκληρου του κεφαλιού υπόσχεται να... προσφέρει μια ιαπωνική εταιρεία… για όσους είναι πρόθυμοι να καταβάλλουν το ανάλογο αντίτιμο! Το περίεργο, και ίσως ελαφρώς τρομακτικό αυτό αντίγραφο προσώπου, δημιουργεί εταιρεία με μια τεχνική που φέρει την ονομασία «3DPFs» (3 Dimension Photo Forms). Η ουσία που χρησιμοποιείται είναι ένα είδος ρητίνης.

Για να δημιουργηθεί η μάσκα, η εταιρεία παίρνει διάφορες εικόνες του προσώπου του ατόμου (ή του κεφαλιού) από διάφορες οπτικές γωνίες και δημιουργεί αποτυπώματα ρητίνης. Η τεχνική μοντελοποίησης επιτρέπει πληροφορίες ρεαλισμού πολύ υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της λεπτομερούς χαρτογράφησης της ίριδας, των αιμοφόρων αγγείων και τους πόρους, ενώ η «ζωντανή» μάσκα είναι ανθεκτική στο νερό και τον αποχρωματισμό. Είναι δυνατόν να παραγγείλετε απλά μια μάσκα ή ένα 3D ομοίωμα του κεφαλιού σας.

Αυτά τα αληθοφανή αντίγραφα είναι αρκετά ακριβά, όμως. Μια 3D μάσκα διατίθεται στην τιμή των 3.920 δολαρίων για το πρώτο αντίγραφο και 780 δολάρια για κάθε επιπλέον , ενώ η τιμολόγηση των κεφαλών ξεκινά από 5.875 δολάρια για το πρώτο και 1.960 δολάρια για τα επιπλέον. Χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να πάρετε στα χέρια σας το… πρόσωπό σας, και τρεις βδομάδες για την έκδοση του κεφαλιού.

Η ιδέα δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο μοναδική όσο φαίνεται. Μία ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του για μια σειρά 3D γλυπτών προσώπων με βάση εικόνες που φορτώνονται στην σελίδα του ή αποστέλλονται με e-mail.

techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου