Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΝ


Οταν η βία είναι τυφλή, χτυπάει αδιακρίτως. Οταν πάλι τα θύματά της είναι οι ίδιοι οι τυφλοί, τότε έστω και λίγα σπρωξίματα, όπως χθες έξω από το υπουργείο Οικονομικών μαζί με τις περικοπές στα εισοδήματά τους από τις οποίες δεν εξαιρέθηκαν, είναι πάλι βία, χειρότερης όμως μορφής.
Χρειαζόμαστε 50% παραπάνω λεφτά απ' ό,τι κάποιος που βλέπει «Ενας τυφλός χρειάζεται 50% παραπάνω χρήματα για να ζήσει απ' ό,τι κάποιος που βλέπει» λέει ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Νίκος Γιαλούρης. Βρέθηκε χθες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών μαζί με περίπου ακόμα 400 τυφλούς, εργαζομένους στο Δημόσιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στους μισθούς τους. «Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες με τη βροχή και την απεργία στα ΜΜΜ, η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη» συνεχίζει.
Αυτά που διεκδικούν είναι η «πρόβλεψη ειδικού επιδόματος για τους τυφλούς εργαζομένους στο Δημόσιο, για την αντικατάσταση του απολεσθέντος εισοδήματος από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου», η «εξαίρεση όλων των τυφλών από τις ρυθμίσεις μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων», η εξαίρεσή τους από την εργασιακή εφεδρεία, διασφάλιση του προνοιακού επιδόματος με μοναδικό κριτήριο την αναπηρία και, τέλος, «να παραμείνει το ισχύον φορολογικό καθεστώς με την άρση των αδικιών για τους ελεύθερους επιτηδευματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου