Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βρετανία: Φωσφοριζέ γιλέκα και για κότες


Στη Μεγάλη Βρετανία έχουν λανσαριστεί πλέον φωσφοριζέ γιλέκα ακόμη και για... κότες.

Εξαιτίας της αύξησης σε κατοικίδια πουλερικά, μία εταιρεία αποφάσισε να παράγει ειδικά γιλέκα για τις κότες που κυκλοφορούν ελεύθερες στους δρόμους των βρετανικών προαστίων. Με κόστος μόλις 12 λιρών, ο ιδιοκτήτης του φτερωτού φίλου του μπορεί πλέον να παραμένει ήσυχος, ενώ το κοτόπουλο του θα αλωνίζει στους δρόμους, χωρίς να υπάρχει ο φόβος ότι θα βρεθεί κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτων.

Το γιλέκο που φέρει την ονομασία «High Vis Chicken Jackets» δημιουργήθηκε από την εταιρεία Omlet που κατασκευάζει σπίτια για μικρά ζώα, παιχνίδια, αξεσουάρ για κουνέλια, χάμστερ αλλά και άλλα κατοικίδια. Ένας εκ των διευθυντών, ο Γιοχάνες Πολ, δήλωσε στην Telegraph: «Ο κόσμος ζητούσε ένα τέτοιο προϊόν και έτσι αποφασίσαμε να το δημιουργήσουμε. Πολλοί άνθρωποι έχουν κότες για κατοικίδια, που τα αφήνουν ελεύθερα. Πολλές, λοιπόν, κότες περνούν τον δρόμο. Ένα κοτόπουλο μπορεί να περάσει κάτω από τον φράχτη, δεν το νοιάζει αν μπροστά του βρίσκεται δρόμος, θα προσπαθήσει να περάσει και αυτόν».

Μάλιστα, όπως εξήγησε οι κότες παρότι συνηθίζουν να κοιμούνται νωρίς, εξαιτίας του φωτισμού στις κατοικημένες περιοχές έχουν την εντύπωση ότι είναι ημέρα, επομένως οργανώνουν… ταξίδια στην άσφαλτο. Η επιτυχία του γιλέκου ήταν αναπάντεχη, καθώς μέσα σε μόλις 10 ημέρες πουλήθηκαν πάνω από 200 φωσφοριζέ ρουχαλάκια για τις κότες, τα οποία παράγονται σε δύο χρώματα: ροζ και κίτρινο.

Βέβαια, απαραίτητο είναι ο ιδιοκτήτης να αφαιρεί το γιλέκο έπειτα από την βόλτα της κότας, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης, ο οποίος παραμονεύει και κατά τη διάρκεια ημερών με υψηλή θερμοκρασία. Επιπλέον, οι κατασκευαστές προειδοποιούν τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τα γιλέκα, ως πιζάμες για τα κατοικίδιά τους, γιατί το δέρμα του ζώου πρέπει να αναπνέει.

Από το Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου