Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οργισμένοι και αδύναμοι μπροστά στο Μεγάλο Αδερφό

Εξοργισμένοι από την είδηση ότι η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας είχε αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα δεδομένων της Google δήλωσαν νομικοί σύμβουλοι εξ ονόματος των ιδιοκτητών της εταιρείας, μετά το δημοσίευμα της Washington Post που ανέφερε ότι η NSA είχε αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών μέσω της Google και της Yahoo.
φωτ:Reuters
Σύμφωνα με το δημοσίευμα -που επικαλείται τα στοιχεία των διαρροών του Έντουαρντ Σνόουντεν- η NSA συνέλεγε εκατομμύρια δεδομένα κυρίως από αμερικανούς πολίτες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και δεν κρατά όλα τα στοιχεία, διατηρεί αρκετά μεγάλο μέρος αυτών. 
 
Ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων της Google Ντέιβιντ Ντράμοντ ανέφερε ότι η εταιρεία είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο των εν λόγω υποκλοπών «και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κρυπτογράφησης σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες μας». Ο Ντράμοντ διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως η εταιρεία δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματά της.
 
Ο επικεφαλής της NSA, Κιθ Αλεξάντερ, αρνήθηκε ότι η Υπηρεσία είχε πρόσβαση στα δίκτυα των εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες και όχι εκατομμύρια διαδικτυακά αρχεία, με νόμιμο τρόπο.
 
Ωστόσο, η Washington Post επικαλείται αρχείο υψηλής ασφάλειας της 9ης Ιανουαρίου 2013, στο οποίο φαίνεται ότι η NSA έστελνε στοιχεία από εκατομμύρια καταγραφές καθημερινά από τα δίκτυα των Yahoo και Google στα κεντρικά της γραφεία για επεξεργασία και τις επόμενες 30 ημέρες-σύμφωνα με την αναφορά- είχαν συλλεγεί και σταλεί ξανά 181,280,466 νέες καταγραφές που αφορούσαν μεταδεδομένα δηλαδή ποιος απάντησε στα αρχικά e-mail και το περιεχόμενο βίντεο ή κλήσεων.
 
(Πηγή:Washington Post)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου