Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Εφαρμογή της Google θα παρακολουθεί τους χρήστες smartphone

Η εφαρμογή θα ανταμείβει τους χρήστες που συναινούν να παρακολουθούνται
Εάν νευριάζατε που το Google και το Facebook παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας για δικό τους όφελος, καιρός να πάρετε το αίμα σας πίσω: η Google αποφάσισε να αρχίσει να ανταμείβει και εσάς.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρία σχεδιάζει μια νέα εφαρμογή για Android και iPhone, που θα έχει την ονομασία Mobile Meter, και θα «αποζημιώνει» τους χρήστες με αντάλλαγμα την παρακολούθηση των δεδομένων τους.
Η εφαρμογή θα μπορεί να παρακολουθεί τις διαδικτυακές συνήθειες των χρηστών που περιηγούνται στο διαδίκτυο μέσω των «έξυπνων» κινητών τους τηλεφώνων και η Google θα συλλέγει στοιχεία για τη χρήση των διάφορων εφαρμογών που χρησιμοποιούν όσοι χρήστες αποδεχθούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να παραχωρήσουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή εντάσσεται στην ευρύτερη έρευνα με τίτλο Screenwise market research, την οποία πραγματοποιεί αυτή την περίοδο, ενώ δεν έχει γίνει προς το παρόν ανοιχτή πρόσκληση προς τους χρήστες «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου