Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Παραδοχή χωρίς μεταμέλεια: Βασανίσαμε ανθρώπους μετά την 11/9


Την πλήρη στήριξή του στο διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος ενόψει της έκθεσης που θα δημοσιοποιηθεί από τη Γερουσία αναφορικά με τα προγράμματα ανάκρισης των μυστικών υπηρεσιών. «Βασανίσαμε κάτι τύπους, κάναμε πράγματα αντίθετα με τις αξίες μας μετά την 11η Σεπτεμβρίου» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα ωστόσο είπε ότι η πίεση για να αποφευχθεί ένα νέο χτύπημα ήταν τεράστια.

Φωτογραφία: ReutersΦωτογραφία: ReutersΣτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο αναφορικά με τις τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιούσε η CIA την περίοδο 2002-06 επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε επίσης να μην γίνεται εκ των υστέρων κριτική για τη σκληρή δουλειά που "είχαν να κάνουν εκείνοι οι τύποι".
Πόσθεσε ότι εμπιστεύεται πλήρως τον διευθυντή της CIA , παρά την αποκάλυψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν την Επιτροπή της Γερουσίας που ερευνούσε τις τεχνικές ανάκρισης.
Ο χαρακτηρισμός "τύποι" που χρησιμοποίησε πάντως ο αμερικανός πρόεδρος τόσο για τους ανθρώπους που υπέστησαν βασανιστήρια καθώς και τα μέλη της CIA έγιναν αντικείμενο κριτικής από τα μέσα ενημέρωσης.

Από το Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου