Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

«Τα δίνουν όλα στους χρυσαυγίτες»


Αμετανόητοι και εντός «των τειχών» εμφανίζονται οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, επιδεικνύοντας ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά, με σεξιστικά και υβριστικά σχόλια εις βάρος γυναικών κρατουμένων του Κορυδαλλού.
Οι νεοναζί απαίτησαν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο Ελληνίδες κρατούμενες κι όχι μετανάστριες, προφανώς θεωρώντας τες κατώτερα όντα, αναφέρει στην έγγραφη καταγγελία της η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών, η οποία διαμαρτύρεται για την επικείμενη μεταφορά των γυναικών κρατουμένων της Β' πτέρυγας Κορυδαλλού στον δεύτερο όροφο.
«Θέλουν να μας στοιβάξουν τη μια πάνω στην άλλη, για να μην ενοχλήσουν τους έξι της Χρυσής Αυγής που μοιράζονται έναν ολόκληρο όροφο», τονίζουν και προειδοποιούν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουν να παραβιάζονται τα δικαιώματά τους το ένα μετά το άλλο. «Δεν πρόκειται να μείνουμε παθητικοί θεατές στην αδικία, ούτε να αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις του υπουργείου και των χρυσαυγιτών».
Οι κρατούμενες ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσει λύση στο δίκαιο αίτημά τους και καθιστούν σαφές ότι αυτή είναι μόνον η πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στη φασιστική λογική του διαχωρισμού των κρατουμένων σε α' και β' κατηγορίας.
Τα μέλη της Επιτροπής εξηγούν ότι «η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για εμάς τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο, για να μην χάσουν τα προνόμιά τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή, σε 2 ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν εκατό γυναίκες κρατούμενες τη μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο θα μείνουν οι 6 χρυσαυγίτες βουλευτές.
Το προαύλιο θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών ενώ εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο, περνώντας μέσα από τα μαγειρεία κι άλλους κοινόχρηστους χώρους. Επίσης επειδή υπάρχει οπτική επαφή με τους νεοναζί, θα είμαστε εκτεθειμένες στα υβριστικά και σεξιστικά σχόλιά τους, καθώς η συμπεριφορά τους παραμένει ρατσιστική και χυδαία».
Επιπλέον, η μεταφορά των κρατουμένων θα δημιουργήσει πρόβλημα στις ανάπηρες γυναίκες, οι οποίες δεν θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να επισκέπτονται το νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου