Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το Λευκό Οίκο: «Σταματήστε το κράτος - τρομοκράτη»


11:02 | 
Χιλιάδες διαδηλώτες βρέθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον λαό της Γάζας, ζητώντας τον τερματισμό των επιχειρήσεων της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης που έχει οδηγήσει ήδη στο θάνατο 1.700 Παλαιστινίων. Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και των ευρωπαϊκών πόλεων το Σάββατο ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα. Κινητοποιήσεις και στην Αυστραλία και στη Βενεζουέλα.
«Να σταματήσει η αμερικανική βοήθεια στο εβραϊκό κράτος» και «να επιβληθούν κυρώσεις στο κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ» φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από το Λευκό Οίκο.
Σε ένα πλακάτ ήταν ζωγραφισμένος ένας αγκυλωτός σταυρός, ενώ σε ένα άλλο παραλληλιζόταν το γκέτο της Βαρσοβίας με το «γκέτο της Γάζας».
Στο ίδιο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και λιγοστοί υπερορθόδοξοι Εβραίοι υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν προσβολές, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους.
Η διαδήλωση είναι η μεγαλύτερη που έχει οργανωθεί στην Ουάσινγκτον από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο Παρίσι γύρω στους 20 χιλιάδες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν οι πολίτες που συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκαν στους δρόμους σε Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστραλία και Βενεζουέλα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου