Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ιστορική ημέρα για την ΑΕΚ

Ιστορική ημέρα για την ΑΕΚ


Σαν σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, πριν από 90 χρόνια εγκρίθηκε το καταστατικό της ίδρυσης της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως» από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το καταστατικό είχε κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές στις 7 Ιουλίου 1924 και στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε τη σύσταση του Αθλητικού Σωματείου το Καταστατικό ίδρυσης του οποίου υπέγραψαν επιφανείς Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη που ζούσαν στην Αθήνα.

Το ιστορικό αυτό έγγραφο ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Υπό των εν Αθήναις και Πειραιεί εκ Κωνσταντινουπόλεως αθλητών και φιλάθλων ιδρύεται γυμναστικός Σύλλογος υπό την επωνυμίαν «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ» με έδρα την Αθήνα. Σκοπός του Συλλόγου είναι η περισυλλογή και συγκέντρωση των εκ Κωνσταντινουπόλεως αθλητών προς συνέχιση του έργου διαφόρων αθλητικών σωματείων της Κων/πολης, των οποίων ενεργά μέλη ήταν οι αθλητές αυτοί, καθώς και η διάδοση του φίλαθλου αισθήματος στη νεολαία για την διάπλαση όλκιμων σωμάτων, θαρραλέων ψυχών, ευγενικών χαρακτήρων, ικανών για την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς την πατρίδα, την κοινωνία και την οικογένεια».

Από το Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου