Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Φίλαθλοι της Μπεσίκτας κατηγορούνται για πραξικόπημα

Φίλαθλοι της Μπεσίκτας κατηγορούνται για πραξικόπημα


Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν ποινή ισόβιας κάθειρξης για 35 μέλη του συνδέσμου φιλάθλων «Carsi» της Μπεσίκτας με την κατηγορία της «απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης» για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις για το πάρκο Gezi του περασμένου έτους στην Κωνσταντινούπολη.



Το κατηγορητήριο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο αναφέρει ότι μέλη του Carsi δημιούργησαν έναν οργανισμό που προσπαθεί «να δημιουργήσει μια εικόνα παρόμοια με την Αραβική Άνοιξη, που θα μπορούσε να εξαχθεί στον ξένο Τύπο με στόχο την εκδίωξη της νόμιμης τουρκικής κυβέρνησης με παράνομα μέσα».

Το πιο διάσημο club οπαδών της Μπεσίκτας είναι γνωστό για την αριστερή ιδεολογία του καθώς και την ευαισθησία του για τα κοινωνικά κινήματα. Οι οπαδοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση των διαδηλώσεων στο Gezi καθώς ήταν από τους πρώτους που δεν αντιστάθηκαν στη βίαιη αστυνομική καταστολή κατά των διαδηλωτών μετά τις πρώτες επιδρομές στο πάρκο Gezi τον περασμένο Μάιο.



Πολλά μέλη του Carsi συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και στοχοποιήθηκαν από την αστυνομία.

Στο φρέσκο κατηγορητήριο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι μέλη του club σχεδίαζαν να εισβάλουν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, δίπλα στο Dolmabahçe Palace κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι ηγέτες του club, συμπεριλαμβανομένων των Cem Yakışkan, Erol Özdil και Halil İbrahim Erol, υποκινούσαν τις διαδηλώσεις.

Από το Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου