Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι μαχητές του δρόμου και τα αυτοσχέδια "Mad Max" τεθωρακισμένα: Έτσι αντιμετωπίζουν τους στρατιώτες του ISIS


Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους στρατιώτες του ISIS στη βόρεια Συρία, Κούρδοι μετατρέπουν τρακτέρ και φορτηγά σε τανκ, δημιουργώντας μαχητές του δρόμου τύπου "Mad Max".
Τα στρατεύματα αναγκάστηκαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν τα δικά τους τεθωρακισμένα αφού οι τζιχαντιστές είναι εφοδιασμένοι με πολύ καλύτερα εξοπλισμένα άρματα.
Εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σύνορα και να περάσουν προς την Τουρκία μετά από μια επίθεση στην αυτόνομη κουρδική επικράτεια στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
Επιχειρώντας να αντισταθούν στα όπλα του ISIS, οι κουρδικές δυνάμεις μετέτρεψαν φορτηγά και άλλο αγροτικό εξοπλισμό σε βαριά τεθωρακισμένα οχήματα που είναι εφοδιασμένα με όπλα της σοβιετικής εποχής.
Οι μαχητές των Κούρδων στο Ιράκ σημειώνουν ότι δεν έχουν ακόμα λάβει τον εξοπλισμό που τους υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά μόνο αποστολές στις οποίες περιλαμβάνονται τρόφιμα, κάτι που χρειάζονται λιγότερο αυτή την περίοδο.
"Μη μας στέλνετε φαγητό, δεν χρειαζόμαστε φαγητό. Θα φάμε λάσπη αν χρειαστεί. Στείλτε μας όπλα" σημείωσε την περασμένη εβδομάδα κάτοικος του Kobane.
Έως ότου όμως εφοδιαστούν με όπλα από τη Δύση, οι κουρδικές δυνάμεις εξαρτώνται από τα αυτοσχέδια τεθωρακισμένα οχήματά τους για να προστατεύσουν τον πληθυσμό τους από επιθέσεις που αποτελούν απειλεί για την ίδια την ύπαρξή τους.
 













Από το news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου