Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


«Δεν Ξεχνάμε»


Μια μαύρη επέτειο σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα. Πριν ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το χέρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Από κει και μετά ανοίγει ο φάκελος «Χρυσή Αυγή – εγκληματική οργάνωση» για τη Δικαιοσύνη.

Αντιφασιστικός ο Σεπτέμβρης: συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και συναυλίες έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του μήνα για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται σήμερα Πέμπτη με αντιφασιστικό συλλαλητήριο και συναυλία στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.

Πλήθος διαδηλώσεων και εκδηλώσεων μνήμης θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Σήμερα πριν από την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, η κίνηση «Δεν Ξεχνάμε», οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα θα προχωρήσουν στις 15:00 σε αποκαλυπτήρια μνημείου στη Π. Τσαλδάρη 60 και αμέσως μετά στις 16:00 θα πραγματοποιήσουν καλλιτεχνική εκδήλωση.
Στη Συναυλία της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της μουσικής. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναλυτικά το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ το τελευταίο διάστημα, στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου βρίσκεται η ογκωδέστατη δικογραφία για τη δολοφονία. Η δίκη αναμένεται έως το τέλος του έτους.
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου