Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Κορυδαλό την Πέμπτη 4 Ιουνίου


Καλεί η ΚΕΕΡΦΑ και επανέρχεται για την μεταφοράς της δίκης της Χ.Α. στο Εφετείο
Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Κορυδαλό την Πέμπτη 4 Ιουνίου

Βολές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου και τη στάση του στο θέμα της αλλαγής αίθουσας στην εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής εκτοξεύει σε ανακοίνωση της η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ενώ παράλληλα καλεία σε νέα αντιφαστιστική συγκέντρωση έξω από τη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλού όπου δικάζονται τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, την μεθεπόμενη Πέμπτη, 4 Ιουνίου, οπότε και συνεχίζεται η συνεδρίαση του Δικαστηρίου. 

«Τι ακριβώς περιμένει ο κ Παρασκευόπουλος για να ορίσει την συνάντηση με  τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι απεύθυναν σχετικό αίτημα», αναρωτιέται η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της όπου και μιλά για προκλήσεις των χρυσαυγιτών κατηγορουμένων σε βάρος της οικογένειας του δολοφονημένου νεαρού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ

Τι ακριβώς περιμένει ο κ Παρασκευόπουλος για να ορίσει την συνάντηση με  τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι απεύθυναν σχετικό αίτημα; Οι προκλήσεις των ναζί κατηγορούμενων επιβεβαίωσαν άλλωστε τις προειδοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος. Η δίκη πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο Εφετείο Αθηνών.
Το αντιφασιστικό κίνημα στις 4 Ιούνη χρειάζεται να δώσει δυναμικό παρών στη συνέχιση της δίκης των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.
Να δώσουμε απάντηση στις χυδαίες προκλήσεις των τραμπούκων οι οποίοι είχαν το θράσος, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, να στρέφονται με χυδαιότητες και απειλές κατά της μητέρας και του πατέρα του Παύλου Φύσσα, για να τους σπάσουν το αγωνιστικό τους φρόνημα και τον πόθο για δικαιοσύνη.
Είχε το θράσος ο Δ. Κουκούτσης να απειλεί τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής με φασιστικές κραυγές «θα σας λιώσουμε σκουλήκια». Πρόκειται για τον ίδιο που ζητάει άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε βάρος του, με τη δικαιολογία ότι θέλει να δραστηριοποιείται τάχα πολιτικά και επαγγελματικά ενώ στην πραγματικότητα επιδιώκει μαζί με την υπόλοιπη υπόδικη παρέα των Μιχαλολιάκων να ξαναστήσουν τα τάγματα εφόδου. Ώρα να γυρίσουν ξανά στη φυλακή!
Αυτά τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν έχουν καμία αξία έχουν οι ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι αποτελούν «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Στη πράξη, μας θύμισαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι αμετανόητη. Είναι η ίδια εγκληματική οργάνωση που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκε δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και των Αιγυπτίων ψαράδων, έσπειρε το τρόμο στις γειτονιές με πογκρόμ, μαχαιρώματα, εμπρησμούς και καταστροφές καταστημάτων.
Είναι αδιανόητο να συνεχίζεται η ταχτική των διακοπών της δίκης. Έτσι κερδίζει χρόνο η ναζιστική συμμορία για να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, παριστάνοντας στο μεταξύ την «αντιμνημονιακή αντιπολίτευση» με τις πλάτες των ΜΜΕ και των εφοπλιστικών γραφείων.
Πότε θα δώσει επιτέλους το πράσινο φως ο υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος για την μεταφορά της δίκης στο χώρο του Εφετείου Αθηνών; Τι άλλο περιμένει να συμβεί ώστε να ακούσει τη φωνή των δημοτών του Κορυδαλλού, των εκπαιδευτικών, των γονέων, την φωνή του αντιφασιστικού κινήματος;
Είναι αδιανόητο το δικαστήριο να προχωρήσει στο ξήλωμα προκαταβολικά του κατηγορητηρίου κατά της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, με την άρση των περιοριστικών όρων σε βάρος των χρυσαυγιτων δολοφόνων των ταγμάτων εφόδου.
Είναι δυνατόν να αρνηθεί το δικαστήριο να αναγνωρίσει την παράσταση πολιτικής αγωγής από την μεριά των δικηγόρων των θυμάτων για όλες τις κατηγορίες δηλ. και για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης; Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Δίνουμε αυτή τη μάχη τις σε μια περίοδο που οι εκβιασμοί των Τραπεζιτών και της ΕΕ ανοίγουν την όρεξη στους φασίστες να το παίζουν αντιπολίτευση. Στην πράξη επιδιώκουν να τσακίσουν το εργατικό κίνημα που παλεύει για να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για το τέλος των μνημονίων.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στο ρατσισμό, για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να γκρεμιστεί ο φράχτης του θανάτου στον Έβρο, να φύγει η FRONTEX. Να πάρουν όλα τα παιδιά ιθαγένεια χωρίς άλλα γραφειοκρατικά εμπόδια, χαρτιά και άσυλο οι γονείς τους. Να σταματήσει η ΕΛΑΣ να καλύπτει τους ναζί, όπως έγινε πρόσφατα από το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου.
Να εμποδίσουμε τα σχέδια για νέες επεμβάσεις της ΕΕ στη Λιβύη, με πρόσχημα την καταστροφή των καραβιών των δουλεμπόρων ενώ στη πράξη θα δολοφονούνται μαζικά οι πρόσφυγες στη ξηρά πριν πνιγούν στη θάλασσα.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα κόμματα και τις κινήσεις της αριστεράς και τους δημοκράτες, τους Δήμους και τους μαζικούς φορείς ,τους φοιτητικούς συλλόγους, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις κοινότητες μεταναστών και τις συλλογικότητες της γειτονιάς να δυναμώσουμε το κίνημα για την καταδίκη του ναζισμού και της εγκληματικής του οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.
Στείλτε οργανωμένες αντιπροσωπείες των φορέων σας διεκδικώντας να παραστείτε στη δίκη κόντρα στους αποκλεισμούς της Αστυνομίας, για να σπάσουμε στην πράξη την προσπάθεια να υποβαθμιστεί η δίκη και να πέσει στα μαλακά η Χρυσή Αυγή.
Σας καλούμε να στηρίξτε την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ οικονομικά και με τη συμμετοχή σας στις δράσεις ώστε να πετύχουμε την καταδίκη των ναζί στη δίκη και να τους τσακίσουμε στους δρόμους και τις γειτονιές μας!

Απο ΤΟ ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου