Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή με απεργία από τους υπαλλήλους



Ανοιχτά είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως το Σάββατο, 9 Μαΐου. «Όχι» στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων λένε η ΕΣΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) που προκήρυξε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις αρχές της οδού Ερμού στο Σύνταγμα στις 11:00 το πρωί.
«Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν, για μια ακόμα φορά, ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μνημονιακού – αντεργατικού Ν. 4177/2013 και στην επαναφορά της Κυριακής – Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τάχθηκε και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). «Έχουμε τη βεβαιότητα, αποδεδειγμένη και μέσα από στατιστικά στοιχεία ότι θα βρεθούμε ενώπιον ακόμη μίας αχρείαστης και αποτυχημένης Κυριακής. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους μας να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους και στηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις ομοσπονδιών μελών μας, όπως της Θεσσαλίας και της Κέρκυρας να κρατήσουν τις τοπικές αγορές τους κλειστές» επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της.

Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου