Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Επίθεση αστυνομικών σε άτομο που είχε υποστεί εγκεφαλικό


Αστυνομική Βία


Αστυνομικοί στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ επιτέθηκαν με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ) και σπρέι πιπεριού κατά ενός αφροαμερικανού πολίτη που είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας καταγράφεται σε βίντεο από κάμερες που φορούν οι αστυνομικοί στη στολή τους και δόθηκε στη δημοσιότητα από το αστυνομικό τμήμα του Φρέντερισμπεργκ της Βιρτζίνια.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ύστερα από κλήση για τροχαίο και για όχημα που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, το οποίο τελικά σταμάτησε σε πινακίδα σήμανσης. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 34χρονος Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Οι αστυνομικοί σέρνουν τον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον έξω από το αυτοκίνητο και του περνούν χειροπέδες, ενώ όπως φαίνεται από το βίντεο είναι ανίκανος να κινηθεί. Μάλιστα κάποια στιγμή το αυτοκίνητό του αρχίζει να κυλάει, καθώς δεν είχε σηκώσει το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα η πόρτα να τον χτυπήσει στην πλάτη. Πανικόβλητη μία από τους τρεις αστυνομικούς προσπαθεί να σταματήσει το αυτοκίνητο και τελικά καταφέρνει να ανεβάσει το χειρόφρενο.
Ο Σον Γιουργκενς, υπεύθυνος της ομάδας των αστυνομικών και αυτός που χρησιμοποιεί το τέιζερ, ανακοίνωσε την παραίτησή του ωστόσο ισχυρίστηκε πως έπραξε αυτό που επέβαλε η κατάσταση ώστε να τη θέσει υπό έλεγχο. Όπως είπε ο Ουάσινγκτον αποτελούσε κίνδυνο για τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς.

Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου