Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Πώς οι ήρωες της Nintendo την έσωσαν από την καταστροφή



Πριν από ένα χρόνο, η Nintendo ήταν στο χείλος του γκρεμού. Τώρα έχει ανακάμψει και ιδού γιατί
Η κυκλοφορία των φιγούρων amiibo της Nintendo τα τελευταία χρόνια έχει αναζωογονήσει την εταιρεία, προσφέροντάς της αναγκαία έσοδα. Οι κόστους 13 δολαρίων φιγούρες, που μπορούν να «μεταφερθούν» σε ψηφιακό περιβάλλον, πουλάνε σαν τρελές στα μαγαζιά σε όλο τον κόσμο.
Η Nintendo δημοσίευε λειτουργικές ζημίες για τρία συνεχόμενα φορολογικά έτη, και το Wii Uθεωρείται η πιο αποτυχημένη κονσόλα της Nintendo, από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε τοNES. Αλλά τα ψηφιακά παιχνίδια-φιγούρες amiibo της Nintendo ίσως είναι το κλειδί για την αναζωογόνηση της εταιρείας.
Τα παιχνίδια-φιγούρες, τα οποία ενσωματώνουν τεχνολογία επικοινωνίας πεδίου (NFC) που «ξεκλειδώνει» ειδικούς χαρακτήρες και ικανότητες σε πολλά παιχνίδια στο Wii U και το νέο Nintendo 3DS XL, έχουν ξεπουλήσει από την έναρξη κυκλοφορίας τους το Νοέμβριο του 2014. Πέρυσι, η Nintendo πούλησε πάνω από 5.700.000 φιγούρες amiibo σε όλο τον κόσμο σε μόλις δύο μήνες. Και η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια φιγούρες μόνο στις ΗΠΑ.
Η Nintendo έχει πουλήσει λίγο πάνω από 9.200.000 Wii U σε παγκόσμιο επίπεδο από την έναρξη κυκλοφορίας του το 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 και η κονσόλα εξακολουθεί να υπολείπεται κατά περίπου 30% σε σύγκριση με τα 21 εκατομμύρια πωλήσεις τουPlayStation 4 της Microsoft και τα 13 εκατομμύρια πωλήσεις του Xbox One της Sony. Η προηγούμενη κονσόλα της Nintendo, το Wii, πούλησε πάνω από 101 εκατομμύρια κομμάτια μεταξύ 2006 και 2014 και απένειμε στην εταιρεία την πρώτη θέση εκείνη την εποχή.
Αλλά από τότε που κυκλοφόρησαν οι φιγούρες amiibo τον περασμένο Νοέμβριο, η Nintendo σημειώνει άνοδο των πωλήσεων της κονσόλας Wii U στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας 10 τοις εκατό αύξησης πωλήσεων του Wii U τον περασμένο Νοέμβριο και μιας αύξησης 29 τοις εκατό στο σύνολο του 2014, σε σύγκριση με το 2013. Η τάση αυτή συνεχίστηκε και το 2015 με μια αύξηση 20 τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την NPD Group.
Ο αναλυτής Μάικλ Πάχτερ της Wedbush Securities πιστεύει ότι οι πωλήσεις των φιγούρων amiibo ενδέχεται να προσθέσουν 200 με 300 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα στη Nintendo. Αυτή τη στιγμή, τα παιχνίδια είναι περισσότερο συλλεκτικά. Αλλά ο Πάχτερ λέει ότι καθώς όλο και περισσότερα παιχνίδια αρχίζουν να ενσωματώνουν αυτή την τεχνολογία, η ελκυστικότητά τους θα αυξηθεί, ειδικά στους νεότερους παίκτες που είναι οι βασικοί αγοραστές παρόμοιων σειρών ψηφιακών παιχνιδιών, όπως της σειράς Disney Infinity της Disney και της σειράς Skylanders της Activision.
Η Nintendo έχει κυκλοφορήσει τρεις παρτίδες φιγούρων amiibo μέχρι στιγμής, που περιλαμβάνουν συνολικά 29 χαρακτήρες – από τον Mario μέχρι τον Donkey Kong και τον Sonic the Hedgehog. Η έλλειψη φιγούρων amiibo στην αγορά έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι παίκτες να πληρώνουν εκατοντάδες δολάρια για τα δυσεύρετα συλλεκτικά αντικείμενα, τα οποία στη λιανική πωλούνται προς 13 δολάρια.
Η Nintendo έχει ήδη ανακοινώσει την επόμενη κονσόλα της, την Nintendo NX, που ο αναλυτής βιντεοπαιχνιδιών Κάιλ Λέμον της EEDAR πιστεύει ότι αποτελεί μια σιωπηρή παραδοχή ότι το Wii U εξακολουθεί να υστερεί και δε θα έχει μακρά διάρκεια ζωής όπως το Wii της προηγούμενης γενιάς. Αλλά η Nintendo σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέες παρτίδες amiibo αυτή τη χρονιά και για την ώρα αυτό είναι αρκετό για να κρατήσει τους οπαδούς της ενθουσιασμένους.
Πηγή: Fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου