Τρίτη 12 Μαΐου 2015

C.H.I.P.: Ένας μικροϋπολογιστής ανταγωνιστής του Raspberry Pi με τιμή μόλις $9!



chip_5
Τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στον χώρο των μικροϋπολογιστών οι διάφορες εκδόσεις τουRaspberry Pi, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληθώρα projects και πωλούντια σε τιμή μόλις $35, άρα είναι προσιτές για τον οποιονδήποτε επαγγελματία ή χομπίστα. Παρόλα αυτά, τα $35 φαίνονται πολλά μπροστά στα $9 που θα κοστίζει το C.H.I.P.
Πρόκειται για έναν νέο μικροϋπολογιστή με επεξεργαστή 1GHz, 512MB RAM, 4GB αποθηκευτικό χώρο, κεραίες WiFi 802.11 b/g/n και Bluetooth 4.0, το οποίο έρχεται με προεγκατεστημένα ταLibreOffice και Scratch, ενώ υποστηρίζει εκατοντάδες εφαρμογές και εργαλεία.
Οι δημιουργοί ζητούν $50.000 στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter (έχουν ξεπεράσει ήδη κατά πολύ τον στόχο και απομένουν 29 ημέρες) και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή στις 6 Ιουνίου.
Όπως θα δείτε και στην σελίδα του project, το C.H.I.P. μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους αντάπτορες για σύνδεση σε οθόνη, διαθέτει open source λειτουργικό σύστημα και θα υπάρχει επιλογή για αγορά μαζί με φορητή συσκευή (οθόνη 4.3”, πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY και μπαταρία 3000mAh)

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου