Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

«Επέστρεψε» ο Banksy στη Νέα Υόρκη;

Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από την περίφημη καλλιτεχνική «διαμονή» του Banksy στη Νέα Υόρκη. Θαυμαστές της τέχνης δρόμου ιχνηλατούν καθημερινά την πόλη αναζητώντας κάποια ένδειξη αστικής παρέμβασης του μυστικοπαθούς καλλιτέχνη και ακτιβιστή.

Μοιάζει, όμως, σαν να είναι ο Banksy ξανά πίσω στο Μεγάλο Μήλο. Χθες το απόγευμα, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία: έναν από τους αρουραίους που είναι το σήμα κατατεθέν του, ζωγραφισμένο σε ένα ρολόι τοίχου το οποίο είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη ενός κτιρίου. Στο βάθος, ευδιάκριτα ορθώνεται η σιλουέτα του Empire State Building.
Το εν λόγω ρολόι τοίχου διακοσμεί την είσοδο ενός κτιρίου το οποίο, παλιά, φιλοξενούσε μια τράπεζα κι ένα ταχυδρομείο, στη βορειοδυτική γωνία της Sixth Avenue και του 14th Street, στο Greenwich Village. Το κτίριο πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Από τότε που ο Banksy ολοκλήρωσε την καλλιτεχνική «διαμονή» του στη Νέα Υόρκη, εστίασε τις αστικές παρεμβάσεις του στο Λονδίνο και τη Δυτική Όχθη. Μήπως αυτός ο αρουραίος στην 14th Street σηματοδοτεί απαρχή καινούργιων πρότζεκτ του στην πόλη;
Παράλληλα, ένα ακόμη σχέδιο φαίνεται να φέρει την υπογραφή του καλλιτέχνη, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή του στο Μεγάλο Μήλο.
Πρόκειται για ένα μια ζωγραφιά που απεικονίζει την δημοσιογράφο και σκιτσογράφο Ζεχρά Ντογκάν, η οποία έχει φυλακιστεί από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία «συμμετοχής της στο PKK».
Στη γκράφιτι η Ντογκάν παρουσιάζεται πίσω από μπάρες ενός κελιού, μια από τις οποίες είναι ένα μολύβι. Σημειώνεται, ότι στην τοιχογραφία υπάρχει και ένα μύνημα για την αποφυλάκιση της.
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου