Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Επίδειξη αυταρχισμού και κρατικής καταστολή με στόχο κατειλημμένους χώρους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ :

Χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις πρακτικές τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε εντολή σήμερα σε αστυνομικές δυνάμεις για την εκκένωση τριών καταλήψεων. 

Σε ένα βαθμό όλο αυτό το σκηνικό ήταν αναμενόμενο. Το κλίμα είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Δεν ακούγαμε επανειλημμένα από τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για «τις αντικοινωνικές ενέργειες» των αναρχικών – αντιεξουσιαστών που γίνονται με ορμητήρια τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους;
Δεν μας έλεγε ο Ν. Χατζηνικολάου για χώρους «όπου στρατολογούνται νεαροί οι οποίοι συμμετέχουν σε επεισόδια»;
Δεν ακούσαμε τον Καμίνη να μιλάει σαν κοινώς φασίστας για το «πρόβλημα των καταλήψεων», και να καλεί την κυβέρνηση να τις εκκενώσει;

Καπάκι δεν ήρθε η ανακοίνωση των μπατσοσυνδικαλιστών, σύμφωνα με την οποία η εκκένωση των καταλήψεων «αποτελεί πράξη κράτους δικαίου»; Δεν έπαιρναν σβάρνα οι ίδιοι τα ΜΜΕ για να μας πούνε για «απαράδεκτο γεγονός των καταλήψεων που χρόνια τώρα γιγαντώνεται με την άνευ προηγουμένου ανοχή της πολιτείας», και το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα «τη γέννηση ανομίας, βίας και είναι χώροι στους οποίους παρασκευάζονται κάθε είδους όπλα που φυσικά θα στραφούν εναντίον Αστυνομικών και όχι μόνο»;

Ολες αυτές οι ακροδεξιές αντιδραστικές φωνές, εισακούστηκαν από την συγκυβέρνηση και σήμερα είχαμε ένα μπαράζ εκκένωσης κατειλημμένων χώρων. 

Ξημερώματα Δευτέρας 12/3 περίπου στις 6 τα ξημερώματα ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Στέγης και Αγώνα Ματρόζου 45.Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη την υπερασπίστηκαν μαχητικά και εν τέλει προσήχθησαν και αποχώρησαν για την ΓΑΔΑ κατά τις 9 και μισή. Οι προσαγωγές έχουν ήδη μετατραπεί σε συλλήψεις ενώ μέχρι τώρα οι κατηγορίες είναι πλημεληματικού χαρακτήρα για διατάραξη κοινής ειρήνης. Ενα άτομο εχει χτυπηθεί στο κεφάλι. Οι 2 εκ των προσαγωγών έγιναν έξω από το κτίριο σε άτομα που προσέγγισαν την κατάληψη μόλις άρχισε η εκκένωση, διαβάζουμε σε ανάρτηση στο indymedia.

Από τον ίδιο ιστότοπο πληροφορούμαστε για την εκκένωση της κατάληψης Ζαϊμη 11μ γύρω στις 7 το πρωί, ενώ την ίδια περίπου ώρα μικτή δύναμη ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλιτών εισέβαλε στην Κατάληψη GARE.

Είμαστε σίγουροι ότι η κυβερνητική επιλογή για άλλη μια φορά να κάνει επίδειξη αυταρχισμού και κρατικής καταστολής, αυτή την φορά βάζοντας στο στόχαστρο της καταλήψεις  δεν θα μείνει αναπάντητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου