Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ


Ένας Αφγανός που κρατούνταν στο Γκουαντάναμο, ο Αουάλ Μαλίμ Γκουλ, κατέρρευσε ενώ έκανε γυμναστική και πέθανε, ανέφεραν αμερικανικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέθανε την Τρίτη στην αμερικανική στρατιωτική βάση-φυλακή στην Κούβα, ενώ χρησιμοποιούσε μηχάνημα που προσομοιώνει την ανάβαση σε σκάλες.

Ωστόσο υπάρχει αβεβαιότητα για τα ακριβή περιστατικά, καθώς δικαστική πηγή ανέφερε ότι ο Γκουλ κατέρρευσε κάνοντας γυμναστική, ωστόσο στρατιωτική πηγή είπε ότι ο κρατούμενος πέθανε αργότερα, ενώ είχε μπει στα λουτρά.

«Οι φύλακες ενημέρωσαν αμέσως το ιατρικό προσωπικό που, φτάνοντας στην πτέρυγα, τον βρήκε αναίσθητο», προσθέτουν πηγές.

Ο Γκουλ πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο της βάσης. Πρόκειται για τον έβδομο θάνατο κρατουμένου από το 2002. Ένας πέθανε από καρκίνο ενώ ο θάνατος των υπόλοιπων πέντε αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Ο κρατούμενος, 48 ετών, είχε κατηγορηθεί ότι ήταν διοικητής των Ταλιμπάν και συνεργάτης της Αλ Κάιντα. Είχε συλληφθεί στο Αφγανιστάν τον Φεβρουάριο του 2002 και στάλθηκε στο Γκουαντάναμο οκτώ μήνες αργότερα όπου και κρατούνταν μέχρι σήμερα, χωρίς να του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Στη φυλακή εξακολουθούν να κρατούνται 172 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου