Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΝ "ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΑΤΑ" Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Σαν «βρεγμένη γάτα» και υπό τα γιουχαΐσματα Ελλήνων και Γάλλων φοιτητών και διανοουμένων, αποχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, από εκδήλωση στο «Ελληνικό Σπίτι» των Παρισίων, που διοργανώθηκε προς τιμήν του φιλοσόφου Κ. Αξελού και του σκηνοθέτη Κ. Γαβρά.

Παρουσία του πρέσβη Κ. Χαλαστάνη, της προξένου Κ. Κόικα, αλλά και του ιδίου του Κ. Γαβρά, ομάδα νεαρών που διαμαρτύρονταν για την απεργία πείνας των 300 μεταναστών στην Αθήνα, κατηγόρησε τον κ. Πάγκαλο, ότι ενσαρκώνει την «ηθική αποσύνθεση» του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα και τον απεκάλεσε «δολοφόνο».

Τα γιουχαΐσματα άρχισαν αμέσως μόλις εισήλθε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα. Μετά από μεσολάβηση του κ. Γαβρά, επανήλθε στον χώρο της εκδήλωσης, εντείνοντας όμως την οργή των παρευρισκομένων.

Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε στους νέους να τους συναντήσει την επομένη για μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους, εκείνοι όμως δεν δέχθηκαν.

-Εγώ σέβομαι τον Γαβρά, εσείς δεν τον σέβεστε, αντεπιτέθηκε ο κ. Πάγκαλος.
-Τότε κάτσε κάτω, εμείς δεν σεβόμαστε εσένα, απάντησαν οργισμένοι οι φοιτητές.

Ο Κ. Γαβράς, εμφανώς αμήχανος, επιχείρησε να υποστηρίξει τον κ. Πάγκαλο. Όμως δέχθηκε και ο ίδιος τη δριμεία κριτική των παρευρισκόμενων για την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι οποίοι του ζήτησαν να τον «αποκηρύξει» και μάλιστα με ιδιαίτερα θορυβώδη τρόπο.

- Δεν ανεχόμαστε στην παρουσίαση των αριστουργηματικών φιλμ του κ. Γαβρά να είναι παρών ένας δολοφόνος.
- Μιλήσατε για Δημοκρατία, κ. Γαβρά, και λέτε ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση εξελέγη από τον λαό. Πριν από μόλις έναν μήνα, ο κ. Πάγκαλος φέρθηκε στους Έλληνες σαν να ήταν ηλίθιοι και μας απεκάλεσε «κοπρίτες». Πιστεύετε ότι αυτό αποτελεί δημοκρατική συμπεριφορά;

Τελικά, ο Θ. Πάγκαλος αποχώρησε αποδοκιμαζόμενος από το κοινό και ακολούθησαν ο Έλληνας πρέσβης και η πρόξενος, ο Κ. Γαβράς και η πλειονότητα των παρευρισκομένων.

Οι Έλληνες φοιτητές κραύγαζαν «έξω, έξω», άλλα συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφε «στην Ελλάδα όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά».

Η βραδιά είχε διοργανωθεί στο «Ελληνικό Σπίτι» της Πανεπιστημιούπολης, στο Παρίσι, όπου θα προβαλλόταν η αντιδικτατορική ταινία του κ. Γαβρά «Ζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου