Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας δηλώνουν οι 300 μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που δεν λαμβάνουν τροφή εδώ και 29 ημέρες, ζητώντας τη νομιμοποίησή τους.

Όπως τονίζουν η νομιμοποίηση δεν είναι για αυτούς ένα γενικό και αόριστο σύνθημα και ξεκαθαρίζουν: "Δεν θέλουμε να ακούγονται προτάσεις ερήμην μας. Νομιμοποίηση για μας σημαίνει πολλά και συγκεκριμένα πράγματα".

Οι 300 μετανάστες αναφέρουν ότι διεκδικούν:

* - Την χορήγηση κανονικής άδειας παραμονής και εργασίας
* - Την αποσύνδεση των αδειών παραμονής από τα ένσημα.
* - Την επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας όλων όσων έχασαν τις άδειές τους για το λόγο αυτό.
* - Τη δικαίωση όλων όσων πήραν απόρριψη το 2005, αφού έγινε δεκτή η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας.
* - Την θέσπιση μιας μόνιμης και ανοιχτής διαδικασίας πλήρους νομιμοποίησης που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα.
* - Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης ποινικοποίησης των συντρόφων μας αλληλέγγυων, που μας συμπαραστέκονται και καλούνται ως ύποπτοι αξιόποινων πράξεων από τις αρχές.

"Όποιος στα σοβαρά θέλει να ασχοληθεί με την απεργία μας και να αποτρέψει μια μαζική ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα, θα πρέπει να έρθει επίσημα και απευθείας σε επαφή μαζί μας και η όποια συζήτηση να περιστραφεί στην ικανοποίηση των παραπάνω. Κάθε άνθρωπος αξίζει αξιοπρεπή ζωή και εργασία Η απεργία πείνας θα νικήσει", τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου