Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ TAHRIR

Δυνάμεις της στρατονομίας και στρατιώτες περικύκλωσαν τις λίγες δεκάδες διαδηλωτές που είχαν απομείνει στην πλατεία Τahrir στο κέντρο του Καΐρου, δίνοντάς τους προθεσμία μίας ώρας, για να εγκαταλείψουν τον χώρο και προειδοποιώντας τους ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα συλληφθούν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μέλη της στρατονομίας με κόκκινα μπερέ έχουν περικυκλώσει τους διαδηλωτές, με την υποστήριξη στρατιωτών.

Ομάδα Αιγύπτιων ακτιβιστών, που συμμετείχαν στην οργάνωση του κινήματος αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χώρας, για να συζητήσει το θέμα των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

«Συναντηθήκαμε με τον στρατό... για να καταλάβουμε τις θέσεις τους και να παρουσιάσουμε τις δικές μας» δηλώνουν ο Ουαέλ Γόνιμ, στέλεχος της Google, που έγινε σύμβολο της εξέγερσης και ο blogger, Αμρ Σαλάμ, σε μήνυμά τους στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως ο Ουαέλ Γόνιμ συνελήφθη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κάιρο και στη συνέχεια απελευθερώθηκε, αφού κρατήθηκε, όπως κατήγγειλε, με δεμένα τα μάτια επί 12 ημέρες.

Είναι ο διαχειριστής της σελίδας του Facebook «Είμαστε όλοι Χάλεντ Σαΐντ» (στη μνήμη ενός νεαρού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία), ομάδα στο Internet που βοήθησε στην οργάνωση της εξέγερσης, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου