Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ...

Το επιστημονικό προσωπικό των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα στη Θήβα (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι), στην προσπάθειά του να δημιουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις έγκλειστες (έφηβες, μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς και υπερήλικες) που εκτίουν την ποινή τους, συγκεντρώνει χρήσιμα αντικείμενα κάθε είδους.

Στόχος τους είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των γυναικών, η προσωπική τους ανάπτυξη και η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όπως σε κάθε μικροκοινωνία, έτσι και στις φυλακές, που είναι καταναγκαστικός τόπος συνάθροισης και συνύπαρξης ανθρώπων, υπάρχουν πάντα ανάγκες.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ό,τι έχουμε στα σπίτια, στα γραφεία ή στις αποθήκες μας και δεν τα χρειαζόμαστε ή δεν θα τα χρησιμοποιούμε πια για κάποιους άλλους ανθρώπους είναι τελείως απαραίτητα και θα τους προσφέρουν λύσεις, μια πραγματική ανάσα ζωής.

Γι’ αυτό μπορείτε να προσφέρετε:

- Ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, κουβέρτες, πετσέτες.
- Μικρά θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ, σόμπες αλογόνου, σόμπες)
- Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φαξ (που αλλάξατε με καινούργια και δεν τα θέλετε ή δεν ξέρετε τι να τα κάνετε).
- Αφίσες με τοπία ή άλλα θέματα για να αποκτήσουν χρώμα οι τοίχοι.
- Ηλεκτρικές συσκευές που δεν θέλετε (ψυγεία, πλυντήρια, τηλεοράσεις) ή μικρά ηλεκτρικά μάτια για μικρομαγειρέματα.
- Γραφεία, καρέκλες, συρταριέρες, ραφιέρες, βιβλιοθήκες. Όσοι εργάζεστε σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες που αλλάζουν σχετικά τακτικά τον εξοπλισμό τους μπορείτε να ενημερώσετε τους προϊσταμένους για τη δυνατότητα προσφοράς αυτών των αντικειμένων που θα κατέληγαν σε αποθήκες.
- Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες παιδιών, σαμπουάν, σερβιέτες)
- Τηλεκάρτες ή ό,τι άλλο θέλετε και μπορείτε…

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο τηλέφωνο 2262073028 και απευθυνθείτε στην κα Μάρθα Ταβουλαρέα, που εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός στις φυλακές. Διαφορετικά ταχυδρομήστε τα αντικείμενα στη διεύθυνση:

Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, Ελεώνας Θήβας, Τ.Κ. 32200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου