Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Σοβαρές καταγγελίες για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας





Μια απίστευτη καταγγελία έγινε από γονείς ανήλικων μεταναστών για παράνομη κράτηση και εξευτελιστική έρευνα των παιδιών τους από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.
Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχει τέτοια καταγγελία, η οποία έγινε από την «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26» και όπως αναφέρει ερευνά το σοβαρό περιστατικό το οποίο φέρεται να συνέβη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών,ενώ πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού σταματήθηκαν από ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στο ύψος τουΠολυτεχνείου.
Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά, όπως καταγγέλλεται.
Έπειτα από έρευνα κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.
Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν επτά ώρες περιμένοντας να γίνει εξακρίβωση στοιχείων ενώ κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά κατάφερε να πάρει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών,εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σeξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό ταβλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχότους, χτυπήθηκανεξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σeξουαλικό περιεχόμενο.
Όταν οι γονείς και οι δικηγόροι έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα. Τελικά οι γονείς υπέβαλαν μήνυσηκαι οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν χωρίς καμία κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου