Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Κλίμα πανικού στο κυβερνητικό στρατόπεδο με το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. "Αναθεωρείται" η απόφαση Τόσκα για μη χρησιμοποίηση χημικών απέναντι σε διαδηλωτές.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:

Σε πολιτικό εφιάλτη τεραστίων διαστάσεων τείνει να μεταβληθεί για την κυβέρνηση και την ηγεσία της η υπόθεση των πλειστηριασμών κατοικιών, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Ναυτεμπορική, ένα γεγονός το οποίο σχολιάζαμε χτες μαζί με την σκέψη της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα επιστρατεύοντας Μπατσίνες  «σαν ανθρώπινες ασπίδες, έτσι ώστε οι διαδηλωτές να σέβονται το γυναικείο φύλλο και να μην προχωρούν σε βίαιες ενέργειες».

Επειδή όλο αυτό ακούγεται σαν αστειότητα, φαίνεται ότι η κυβέρνηση για να μπορέσει να εφαρμόσει την βάρβαρα αντιλαϊκή πολιτική της που αυτή την εποχή έχει στόχο να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέους άστεγους, ανθρώπους της τάξης μας που έπεσαν στα νύχια των τραπεζιτών τοκογλύφων, θα εφαρμόσει ένα όργιο καταστολής απέναντι στις αντιδράσεις που θα συναντήσει.

Ηδη τώρα που καταλάγιασε η κατακραυγή που εισέπραξε η κυβέρνηση για την κτηνωδία που έδειξε απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς στην Ηρώδου Αττικού και η οποία έφερε σαν αποτέλεσμα την εντολή Τόσκα για απαγόρευση δακρυγόνων και χημικών σε συγκεντρώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, το κράτος προχωράει σε σμπαράλιασμα της απόφασης του κυβερνητικού στελέχους.

Όπως έγραψε χτες η εφημερίδα Realnews «η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτεί στην ΕΛ.ΑΣ να χρησιμοποιεί χημικά σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων αναμένεται να … αναθεωρηθεί (!) καθώς στην πράξη είναι ανεφάρμοστη … Μελετάται η ευρωπαϊκή εμπειρία, προκειμένου να μπουν κανόνες για την χρησιμοποίηση χημικών».


Αυτή η ανάλγητη, βάρβαρα ταξική κυβέρνηση έχει βγάλει το πλάνο της και για να το υλοποιήσει δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα. Χωρίς ίχνος ντροπής μόλις πρόσφατα ένας καρεκλοκένταυρος της -ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής- δήλωσε ότιαναμένει μέχρι το τέλος του χρόνου και έχουν μπει στα κρατικά ταμεία πάνω από δυο δις ευρώ από πλειστηριασμούς. Θα ακούσουμε κάποια στιγμή δηλαδή, να μας λέει η κυβέρνηση ότι πάνε καλύτερα τα κρατικά  έσοδα, που θα προέρχονται από το να δημιουργήσει χιλιάδες άστεγους –το τελευταίο, φυσικά, δεν θα μας το πει.

Μπορεί όμως η τακτική κρατικής καταστολής να ανακόψει το συνεχώς διογκούμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών; Δεν το νομίζουμε. Πιο πιθανή βλέπουμε την εκτίμηση της εφημερίδας Ναυτεμπορική η οποία σημειώνει ότι τέτοιο κίνημα είχε αναπτυχθεί και στην Ισπανία το οποίο έφερε την απομάκρυνση του Θαπατέρο από την εξουσία. Λέτε να έχουμε το ίδιο σκηνικό και εδώ;

Απόσπασμα από το δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέραμε:

Αίφνης, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα οι πλειστηριασμοί, με εντολές του Δημοσίου, να έχουν αρχίσει από τις οικίες απλών ανθρώπων, ακόμη και για χρέη των 500 ή 1.000 ευρώ. Κραυγαλέα περίπτωση, όπως σημειώνουν όσοι παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης, είναι ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 19 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη -Δήμος Ευόσμου- μεοκτώ εργατικές κατοικίες που θα βγουν στο σφυρί από την Εφορία!

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους 5.000 σπίτια θα «βγουν στο σφυρί», γεγονός που μετατρέπει σε«Τετάρτες της οργής» τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία, με συγκεντρωμένους πολίτες να διαδηλώνουν δυναμικά την αντίθεσή τους, σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν τις διαδικασίες.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει -ενισχύοντας το κλίμα πανικού στο κυβερνητικό στρατόπεδο- η πρόβλεψη παραγόντων της αγοράς ότι για το 2017 ο αριθμός των σπιτιών που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο εκποίησης ανεβαίνει σε 50.000.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση έδωσε πολιτική στήριξη στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και διακήρυξε την πολιτική πρόταση της «σεισάχθειας», βρίσκεται τώρα -ως κυβέρνηση- αντιμέτωπος με το «φάσμα Θαπατέρο», του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος εκών άκων οδηγήθηκε σε εκλογές και απώλεια της εξουσίας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου