Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Ένα καράβι γυναικών προσπαθεί να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας
Ένα καράβι γεμάτο γυναίκες ξεκίνησε τον περασμένο μήνα από τις ακτές της Βαρκελώνης με προορισμό τη Γάζα και στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους παλαιστινίους, που ζουν εκεί.
Το Zaytouna- Oliva, αποτελεί μέρος του ευρύτερου στολίσκου της ναυτικής Συμμαχίας για την Ελευθερία, και πέρασε σήμερα το πρωί τη γραμμή των 100 ναυτικών μιλίων από τις ακτές, το όριο μετά το οποίο συνήθως επεμβαίνει το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ εμποδίζοντας τα πλοία να προχωρήσουν και βρίσκεται ήδη σε απόσταση 60 μιλίων από τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.
Περίπου 15 γυναίκες, μεταξύ αυτών και η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ, επιβαίνουν στο Zaytouna - Oliva.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, επικαλούμενα αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ότι οι αρχές της χώρας δεν θα επιτρέψουν στο πλοίο να φτάσει στην ακτή και ότι θα το σταματήσουν για να το οδηγήσουν στο λιμάνι του Ασντότ.
Από το 2008 έχουν γίνει πολλές απόπειρες να σπάσει μέσω θαλάσσης ο αποκλεισμός της Γάζας, ο οποίος επιβλήθηκε από το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα το 2006, όλες όμως ήταν αποτυχημένες.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου