Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ


Τα μέλη του κινήματος «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει» συγκεντρώνουν ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης για τους φυλακισμένους στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγ. Στεφάνου Αχαΐας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Δράσεων των Πολιτών Εν Δράσει για τρίτη φορά προβαίνει στη συλλογή και διανομή ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους των Φυλακών του Αγίου Στεφάνου στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Η προσπάθεια αυτή που αποσκοπεί στην κάλυψη κάποιων βασικών αναγκών των ατόμων που εκτίουν την ποινή τους αυτή την περίοδο για κάποια παραβατική τους συμπεριφορά είναι επικουρική βοήθεια εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών στην ευθύνη της πολιτείας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Τα είδη που συλλέγονται περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
Ρουχισμού και υπόδησης: Φανέλες ή t-shirt, μεγέθη L, XL, XΧL, (κατά προτίμηση όχι λευκές για να μη λερώνονται εύκολα), Σλιπ, μεγέθη L, XL, XΧL ή Νο 4,5,6, Σορτς, μεγέθη L, XL, XΧL, Φόρμες, μεγέθη M, L, XL, XΧL και Σαγιονάρες-παντόφλες πλαστικές, μεγέθη 41-46. Τα προαναφερόμενα είδη είναι σκόπιμο είτε να είναι καινούργια (τουλάχιστον τα εσώρουχα), είτε σε πολύ καλή κατάσταση.

Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Πετσέτες προσώπου, Αφρόλουτρα σε οικονομική συσκευασία, Σαμπουάν σε οικονομική συσκευασία, Οδοντόκρεμες –Οδοντόπαστες, Ξυραφάκια ξυρίσματος, Σκόνη για πλύσιμο ρούχων σε οικονομική συσκευασία.

Σε όσους από τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειας δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την προμήθεια ή την ανεύρεση ειδών προς διάθεση έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια δίνοντας χρήματα (έστω και 1 ευρώ)

Οι Πολίτες Εν Δράσει δεσμεύονται με τα χρήματα αυτά να αγοράσουν είδη από τις παραπάνω κατηγορίες σε πολύ χαμηλές τιμές και να τα διαθέσουν.

Η προώθηση και διανομή του υλικού θα γίνει όπως και τις άλλες φορές σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και την πιστοποίηση για παρεμβάσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραδίδουν τα είδη στο φαρμακείο της κ. Λαμπρινής Λυμπερτάδου (Ρήγα Φεραίου 110) τηλ.2610.272827, και 6932.817275 μέχρι 20 Απριλίου 2011. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε: 6979.964317 κ. Ελένη Δημοπούλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου