Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΜΕΞΙΚΟ: ΤΟΝ "ΞΗΛΩΣΑΝ" ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ


Ο Αρχές της επαρχίας Ταμολίπας στο Μεξικό προχώρησαν χθες στην καθαίρεση του αρχηγού της Αστυνομίας ύστερα από τη διαδοχική ανακάλυψη 145 πτωμάτων σε ομαδικούς τάφους νωρίτερα τον Απρίλιο.
Ο Gen Ubaldo Ayala Tinoco αντικαταστάθηκε από τον Rafael Lomeli Martinez, με κυβερνητικό αξιωματούχο να δηλώνει ότι στόχος του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ του στρατού και της ομοσπονδιακής Αστυνομίας στην καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα ως ύποπτα για τις εκτελέσεις των ανθρώπων που βρέθηκαν μέσα στους ομαδικούς τάφους. Ο βασικότερος ύποπτος είναι ο Omar Martin Estrada, ο φερόμενος και ως αρχηγός της συμμορίας των Ζέτας στην πόλη San Fernando. Παράλληλα, έχουν γίνει και 16 συλλήψεις αστυνομικών για τους οποίους πιστεύεται ότι συνεργάζονται με το οργανωμένο έγκλημα.

«Δεσμεύομαι να φέρω την ειρήνη στην Ταμολίπας, η οποία έχει γίνει πεδίο αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στη συμμορία των Ζέτας και στο καρτέλ του Κόλπου για τον έλεγχο των δρόμων μέσω των οποίων γίνεται η διακίνηση ναρκωτικών προς τις Η.Π.Α», δήλωσε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου