Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ "ΑΝΤΡΕΣ" ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


"Άντρες" του Λιμενικού Πειραιά βασάνισαν άγρια 20χρονη κρατούμενη η οποία συνελήφθη να έχει στην κατοχή της ποσότητα ινδικής κάνναβης

Στην κατάθεσή της, που έδωσε στην δημοσιότητα η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η συλληφθείσα καταγγέλλει ότι άνδρες του Λιμενικού την βασάνισαν μετά τη σύλληψή της, στις 13 Απριλίου.
«...Στο Λιμενικό το δήλωσα από την αρχή, αλλά άρχισαν να με χαστουκίζουν. Με ρωτούσαν στα ελληνικά αλλά εγώ δεν καταλάβαινα. Τους είπα στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνω καλά τα ελληνικά. Βρήκαν πάνω μου ένα βιβλιαράκι με εκφράσεις ελληνικών από τα ρουμανικά. Εκεί ήταν σημειωμένο το “δεν καταλαβαίνω ελληνικά” και συνέχισαν να με χτυπούν χειρότερα (...) Στο Λιμενικό με χτύπησαν άσχημα ιδίως στα χέρια. Τις χειροπέδες μου τις γύρισαν με τα χέρια πίσω και μου έβαλαν σακούλες στο πρόσωπο. Αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές με τη σακούλα στο στόμα. Μετά ένας από αυτούς με πήγε σε ένα δωμάτιο, μόνον εγώ και αυτός και άρχισε να με ψαχουλεύει, να με πειράζει στο στήθος και λοιπά. Μετά άρχισε να με δέρνει. Ήρθαν και οι άλλοι μετά. Με ρωτούσαν συνεχώς: “θέλεις πίπα;” “σου αρέσει η πίπα;” Στο πίσω μέρος του ποδιού μου έχω ένα μεγάλο σημάδι. Δεν ξέρω με τι με λαβώσανε. Έχασα τις αισθήσεις μου τρεις φορές. Ένας με κλώτσησε στον πισινό και γενικά δεν ήξερα τι μου γινόταν...»

Η κοπέλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, καταγγέλλει την απάνθρωπη συμπεριφορά των αντρών του Λιμενικού, τα στοιχεία των οποίων εύκολα μπορούν να προκύψουν από την ώρα σύλληψης και παραμονής της νεαρής στο ανακριτικό λιμενικό γραφείο. Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση, ελπίζοντας ότι η υπόθεση δεν θα μπει στα συρτάρια. Από μας, τουλάχιστον, θα υπάρχει συνέχεια», αναφέρει ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου