Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 150.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ


Ξεπερνά κάθε προσδοκία η παρουσία των πολιτών στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, καθώς για δωδέκατη ημέρα ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, για το δεύτερο πανευρωπαϊκό ραντεβού. Στην πλατεία Συντάγματος περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι δίνουν βροντερό «παρών», ενώ ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι και διπλάσιος, σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Σε κεντρικές πλατείες και δρόμους συρρέουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, διατρανώνοντας την αγανάκτηση και την οργή τους στα μέτρα των κυβερνήσεων που τους πλήττουν, οδηγώντας σε δυσμενή οικονομική θέση την κάθε οικογένεια.

Σημαίες ξένων χωρών έκαναν πάλι την εμφάνισή τους, όπως αυτές της Αργεντινής, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Αιγύπτου, ενώ υπάρχουν πλακάτ και για την Υεμένη.

Σε συνέχεια της προηγούμενης Κυριακής, οι «Αγανακτισμένοι» δίνουν το «παρών» σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία κ.α.. Μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται μέσω Facebook, ονομάζονται «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» και πραγματοποιούνται κατά των μέτρων λιτότητας, της ανεργίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους που πλήττουν όλη την Ευρώπη, παρακινώντας τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου