Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΗ ΑΠΟ 250.000 LEGO


Ο Gerry Burrows είναι ένα μεγάλο παιδί που λατρεύει τις κατασκευές Lego. Αποφάσισε να «χτίσει» μέσα στο σπίτι του μία πόλη από Lego, σε πραγματικές διαστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζει την αγάπη του και τοποθετεί την αυτοσχέδια δημιουργία του σε ένα πολύ ξεχωριστό δωμάτιο, αφιερωμένο στο χόμπι του.

Ποζάρει περήφανος μπροστά στην κατασκευή του, που έχει ύψος 2,5 μέτρα και πλάτος 8,5 μέτρα, και εξηγεί πότε κατάλαβε ότι ήταν λάτρης των συγκεκριμένων παιχνιδιών. «Όταν τελείωσα το σχολείο, βρήκα ένα κουτί γεμάτο τέτοια παιχνίδια. Ξεκίνησα να τα συναρμολογώ και τότε αντιλήφθηκα ότι θα γίνει το πάθος μου» λέει ο Gerry Burrows.

Ξόδεψε 9 μήνες και χρησιμοποίησε 250.000 κομμάτια για να ολοκληρώσει την κατασκευή του. Ονομάστηκε η «φρουρά της Moriah» και είναι εμπνευσμένη από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ο άνδρας λατρεύει την επιστημονική φαντασία και τη μυθολογία και έτσι το όλο το σκηνικό έχει αρκετές επιρροές.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η σύζυγός του, Susanne Burrows, όταν της αποκάλυψε τι πρόκειται να κάνει. Κι αν εσείς στο άκουσμα των πρώτων λέξεων, θα καλούσατε τον δικηγόρο σας, η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί υπόδειγμα συζύγου.

Συμφώνησε και επέτρεψε στον άνδρα της να χρησιμοποιήσει ένα δωμάτιο του σπιτιού και να το μετατρέψει σε μία παραμυθένια πολιτεία.

Μετά το «πράσινο φως» της συζύγου του, δεν έχασε λεπτό και έψαξε στο Διαδίκτυο για ιστοσελίδες, στις οποίες μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου και να σου παραδοθούν άμεσα. Έδωσε 45.000 λίρες και προμηθεύτηκε τα κατάλληλα υλικά.

Η πρώτη του κατασκευή ήταν ένα μπλε τέρας στο κεφάλι του οποίου στηριζόταν ένα κάστρο. Είχε ύψος 1,7 μέτρα και αποτέλεσε την αρχή για ολόκληρη τη δημιουργία του. Για να ευχαριστήσει τη σύζυγό του, για τη θετική της απάντηση, την ημέρα του γάμου τους, είχε ετοιμάσει δύο αγάλματα σε φυσικό μέγεθος με τα πρόσωπά τους.

Μπορεί να κουράστηκε, για να ολοκληρώσει το έργο του, αλλά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και δηλώνει ότι σκοπεύει να συνεχίσει και να μεγαλώσει την «πόλη» του.

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου