Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η 4η ΔΙΕΘΝΗ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ


Η 4η διεθνής γυμνή ποδηλατοπορεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη διαφόρων ομάδων της πόλης.

Ο τόπος συνάντησης και εκκίνησης θα είναι το πάρκο Ξαρχάκου στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου με την οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διεθνούς γυμνής ποδηλατοπορείας : «Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011. Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.
Με αφορμή τον πυρηνικό ατύχημα στην Φουκοσίμα και τα 25 χρόνια από τον εφιάλτη του Τσερνομπίλ, το παλαιό σύνθημα “Πυρηνική Ενέργεια; ΟΧΙ Ευχαριστώ!” επιστρέφει επίκαιρο όσο ποτέ, γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει, όπως και στα περιβαλλοντικά ζητήματα της πόλης. Οι λύσεις τους αυτονόητες, τεκμηριωμένες και δοκιμασμένες, στη Θεσσαλονίκη παραμένουν στην καλύτερη περίπτωση έκθεση ιδεών».

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου