Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΒΓΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ


Το τελευταίο μέλος της οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF) που βρισκόταν στη φυλακή, η Μπίργκιτ Χόγκεφελντ, αφέθηκε ελεύθερη αφού εξέτισε ποινή 18 ετών.

Η Μπίργκιτ Χόγκεφελντ, 54 ετών, αφέθηκε ελεύθερη χθες Δευτέρα "στις 20 Ιουνίου στις 9 το πρωί" από τη γυναικεία φυλακή της Φρανκφούρτης-Πρόϊγκνεσχαϊμ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χανς Λίντελ εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης της Έσσης.
Το πρώην μέλος της RAF είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία ενός Αμερικανού μέλους των ενόπλων δυνάμεων, για συμμετοχή σε "τρομοκρατική οργάνωση", καθώς και για την οργάνωση της βομβιστικής επίθεσης το 1995 στην βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην Φρανκφούρτη που είχε στοιχίσει την ζωή δύο ανθρώπων.


Η Χόγκεφελντ ηγείτο της "τρίτης γενιάς" της  RAF, η οποία δημιουργήθηκε το 1970 από τον Αντρέας Μπάαντερ και την Ούλρικε Μάινχοφ.
Η υπόλοιπη ποινή της μετατράπηκε σε πέντε έτη κοινωνικού έργου, διευκρίνισε ο Λίντελ.


Το εφετείο της Φρανκφούρτης ενέκρινε στις αρχές Ιουνίου την απελευθέρωσή της. Μέχρι τότε όλα τα αιτήματα για αποφυλάκιση που είχε καταθέσει η Χόγκεφελντ είχαν απορριφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου