Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΟΙ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΣΤΟ ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ


Αποφασισμένες να ενισχύσουν το ρεύμα της ανυπακοής απέναντι στην καταβολή υψηλού αντιτίμου για τα διόδια δηλώνουν οι ομάδες των πολιτών που συγκροτούν το κίνημα «Δεν πληρώνω», προγραμματίζοντας για σήμερα άνοιγμα των διοδίων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αλλά και στις Αφίδνες.

Ειδικότερα, τα μέλη της επιτροπής αγώνα Πάτρας του κινήματος «Δεν πληρώνω» και η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών.

Οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η παραχωρησιούχος εταιρεία «Ολυμπία Οδός Α.Ε.», η οποία έχει αναλάβει από το 2008 την εκμετάλλευση και την αποπεράτωση του αυτοκινητοδρόμου στον οδικό άξονα Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου.

Τα μέλη του κινήματος καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις και ιδιαίτερα τους εκδρομείς, τους οποίους προτρέπουν να κάνουν στάση για δέκα λεπτά στα διόδια, διεκδικώντας την κατάργησή τους.

Εν τω μεταξύ, για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης έχουν οριστεί δύο προσυγκεντρώσεις, η μία στις 15:00 στην πλατεία Γεωργίου και η δεύτερη στις 15:45 στο νοσοκομείο του Ρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου