Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΗΛΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!


Μια πρότυπη «πράσινη» κατασκευή, , ένα φούρνο που λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια έφτιαξαν μαθητές στην Ιεράπετρα της Κρήτης, κερδίζοντας το θαυμασμό των επισκεπτών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας, στο οποίο εκτίθεται.
Οι μαθητές που παρακολουθούν τα προγράμματα αειφόρου εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το τμήμα των μηχανολόγων τουΕΠΑΛ, κέρδισαν επάξια τους επαίνους των επισκεπτών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας, αφού το δημιούργημά τους αποτελείται από τεμάχια καθρέπτη αλουμινίου, έχει διάμετρο 1,05μ και είναι ένα κοίλο κάτοπτρο, που συγκεντρώνει όλες τις ακτίνες του ήλιου στο κέντρο του, όπου τοποθετείται το σκεύος μαγειρέματος.
Ο “πράσινος” αυτός φούρνος έχει ισχύ 1.000 watt και είναι ο ισχυρότερος του είδους του – ενώ μπορεί να μαγειρεύει όλα τα φαγητά και μάλιστα δίνοντάς τους ιδιαιτέρως νόστιμη γεύση. Ο φούρνος διαθέτει χειροκίνητο σύστημα καθέτου τοποθέτησής του προς τις ακτίνες του ήλιου, ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ηλιακή ακτινοβολία.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας που ιδρύθηκε το 2006, αλλά ξεκίνησε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2007, ως κύριο σκοπό του έχει την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την αγωγή των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, σε θέματα αειφόρου εκπαίδευσης. Απευθύνεται σε μαθητές, σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία, ενώ χιλιάδες από αυτούς έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα και τα σεμινάρια του.

Από TVXS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου