Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ


Συνεπείς στο ραντεβού οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου ξανά μπροστά στο Κοινοβούλιο αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η κινητοποίηση έχει μπει στην τέταρτη βδομάδα της, με την προσέλευση του κόσμου να παραμένει αμείωτη. Για σήμερα Κυριακή έχει προγραμματιστεί νέο πανευρωπαϊκό κάλεσμα.
Η θεματική συνέλευση που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία είχε ως επίκεντρο την κοινωνική αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι, η ομάδα του Θεάτρου του Ήλιου της Αριάν Μούσκιν βρέθηκε στο Σύνταγμα δίνοντας μία μίνι αυθόρμητη «παράσταση-συμπαράσταση».
Οι τελικές προτάσεις όπως διαμορφώθηκαν από τη θεματική συνέλευση κοινωνικής αλληλεγγύης έχουν ως εξής:
Σύνδεση της θεματικής συνέλευσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με το θέμα της κακοποίησης ζώων
Το θέμα σίτισης να συζητηθεί μεταξύ της ομάδας σίτισης και της ομάδας αστέγων
Να συμπεριλάβει η θεματική συνέλευση αντικείμενο συζήτησης και για όσους πλήττονται οικονομικά από τα μέτρα και την κρίση.
Να περιληφθεί στη θεματολογία συνολική πολιτική για το θέμα των αστέγων.
Να γίνει ενημέρωση των επιβατών για τα δικαιώματα τους με αναγραφή πληροφοριών στην πίσω πλευρά των εισιτηρίων
Να υπάρξει αθλητική δραστηριότητα για τους νέους
Να ενημερωθούν όλες οι ομάδες εντός της πλατείας και να αποστείλουν εκπροσώπους τους στην θεματική συνέλευση για την κοινωνική αλληλεγγύη
Να ενημερωθούν όλοι οι χώροι που δραστηριοποιούνται σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης για να προσέλθουν στην συνεδρίαση και να μας ενημερώσουν σχετικά με τις δράσεις τους και να δώσουν συμβουλές για την καλύτερη υλοποίηση των δράσεων μας. (ΜΚΟ – Αλληλέγγυες δράσεις – Εκκλησία – δήμοι) – Να ζητήσουμε προϊόντα που θα πεταχτούν από εταιρίες για να ενισχύσουμε δράσεις μας.
Να δοθεί άμεσο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Να γίνει γενική πρόσκληση σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι προβλήματα για να μας ενημερώσουν για τις πραγματικές τους ανάγκες.
Όλες οι δράσεις θα πρέπει να υλοποιούνται σε διάστημα μίας εβδομάδας ώστε να μπορούμε να προγραμματίζουμε νέες.
Θα πρέπει να γίνει γνωριμία της ομάδας και με νέους συμμετέχοντες
Να μπει κουτί στην υποδοχή για προτάσεις από τους πολίτες και μέσω διαδικτύου με τίτλο «Πρότεινε το ας είναι και λάθος»
Παράλληλα, οι Αγανακτισμένοι της Σπάρτης, θα ξεκινήσουν το βράδυ της Κυριακής με τα πόδια από την πόλη τους, προκειμένου να ενώσουν τη φωνή τους με την πλατεία Συντάγματος. Αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα σε περίπου δύο μέρες.

Από TVXS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου