Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Επεισόδια και 400 συλλήψεις διαδηλωτών στον ΚΑΝΑΔΑ



Αθρόες συλλήψεις πραγματοποίησαν οι καναδικές Αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες στο Μόντρεαλ, στο τέλος διαδήλωσης που είχε κηρυχθεί παράνομη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι Αρχές επέτρεψαν τη διεξαγωγή της επί τουλάχιστον τρεις ώρες, πριν αρχίσουν να σημειώνονται επεισόδια. Συνολικά συνελήφθησαν 400 διαδηλωτές.



Οι φοιτητές του Κεμπέκ συνεχίζουν εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες μια έντονη διαμαρτυρία κατά της αύξησης των διδάκτρων στα πανεπιστήμια αλλά και της κυβέρνησης του τοπικού πρωθυπουργού Ζαν Σαρέστ, ο οποίος υιοθέτησε νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση, τον αποκαλούμενο από τους επικριτές του «νόμο ρόπαλο».

Η αστυνομία του Μόντρεαλ είχε ανακοινώσει ότι θα δεχόταν την πραγματοποίηση της διαδήλωσης όσο δεν σημειωνόταν κανένα επεισόδιο. Η κινητοποίηση ήταν αρχικά ειρηνική, καθώς οι διαδηλωτές έκαναν πορεία σε μήκος 10 χλμ. χτυπώντας κατσαρόλες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και βεγγαλικά στους αστυνομικούς.

Η κεφαλή της πορείας παγιδεύτηκε από την αστυνομία την ώρα που κατευθυνόταν προς μια συνοικία της νυχτερινής ζωής του Μόντρεαλ.

Οι συλληφθέντες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είχαν εμπλακεί στα επεισόδια, δεν προέβαλαν καμία αντίσταση.



Ακολούθησε επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε άλλες ομάδες διαδηλωτών που ήθελαν να βοηθήσουν αυτούς που είχαν περικυκλώσει οι δυνάμεις της Τάξης.

Αυτή ήταν η τριακοστή νυκτερινή διαδήλωση που οργανώνεται στο Μόντρεαλ κατά την 101η ημέρα των φοιτητικών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου