Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

thumb
Με σύνθηµα «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», οι ποδηλάτες από όλη τη χώρα δίνουν ραντεβού την Κυριακή 13 Μαΐου για την 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία.
Οι ποδηλάτες θα δώσουν δυναµικό «παρών» µε στόχο να περάσουν το µήνυµα ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση για να γίνουν οι πόλεις βιώσιµες και πιο φιλικές για τον πολίτη και το περιβάλλον.
Στην Ποδηλατοπορεία θα συµµετάσχουν ποδηλάτες σχεδόν από όλες τις µεγάλες πόλεις της χώρας, σε µια προσπάθεια να απαιτήσουν τα αυτονόητα, δηλαδή τη δηµιουργία ποδηλατοδρόµων, την ενίσχυση των µέσων µαζικής µεταφοράς και γενικότερα την ανάπτυξη πολιτικών που δεν θα ενθαρρύνουν τη χρήση των αυτοκινήτων στις πόλεις.
Επισηµαίνεται ότι η περσινή 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Αθήνα είχε κάνει αίσθηση, αφού είχαν συµµετάσχει σ’ αυτήν περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες, δίνοντας ένα ηχηρό µήνυµα ότι το ποδήλατο κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ένα ηχηρό µήνυµα µε µόλις 70 ντεσιµπέλ έντασης, όσο δηλαδή µια δυνατή φωνή!
Συνολικά στην περσινή ποδηλατική κινητοποίηση συµµετείχαν περισσότερες από 34 πόλεις, αριθµός που φέτος αναµένεται να αυξηθεί.
Όπως επισηµαίνουν οι συµµετέχοντες, η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι απλώς µια µεγάλη ποδηλατόβολτα, αλλά η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο, µια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις µας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου µε τον οποίο βλέπουµε τις µετακινήσεις.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου