Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

"Να μην φτάσουμε τον αριθμό αυτοκτονιών της Ελλάδας"

thumb
Νέα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια της Ιταλίας, στη μνήμη όσων έδωσαν τέλος στη ζωή τους, λυγισμένοι από την κρίση.
Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με λευκές σημαίες, διοργανώθηκε από την Ελιζαμπέτα Μπιάνκι, κόρη επιχειρηματία από την Μπολόνια και την Τιτσιάνα Μαρόνε, την χήρα του τεχνίτη Τζιουζέπε Καμπανιέλο, ο οποίος στις 28 Μαρτίου αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.
Η χήρα του Καμπανιέλο, μάλιστα, όταν έφτασε στο σημείο που αυτοπυρπολήθηκε ο σύζυγός της φώναξε απευθυνόμενη στο πλήθος: «Ο κόσμος σας χρειάζεται, εμείς βάζουμε την φωνή, εσείς έχετε την εξουσία, κάντε κάτι για την Ιταλία. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στον ίδιο αριθμό νεκρών με την Ελλάδα».
 «Αυτοί οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να αφαιρέσουν την ζωή τους είναι επειδή οδηγήθηκαν εκεί: δεν είναι τρελοί, καταθλιπτικοί ή θερμοκέφαλοι. Είναι απελπισμένοι», συνέχισε η Τιτσιάνα Μαρόνε.
Από τη μεριά της, η Μπιάνκι σημείωσε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένη να διοργανώσει την διαδήλωση, γιατί «κανείς δεν κάνει τίποτα», ενώ πρόσθεσε μάλιστα ότι διάφοροι εκδοτικοί οίκοι έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειες των θυμάτων και πρόκειται να γραφτεί ένα βιβλίο, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν στους οικείους των αυτόχειρων.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να αλλάξει νόμους, να βάλει το χέρι στην καρδιά…Ο κόσμος έχει ανάγκη από την ανθρώπινη επαφή που δεν υπάρχει πια» κατέληξε η Μπιάνκι.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου