Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Tο ΝΑΤΟ παραδέχεται ότι σκότωσε και άλλους αμάχους


 
Η στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ, που σταθμεύει στο έδαφος του Αφγανιστάν, η Isaf, συμπεριλαμβανόμενων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, παραδέχθηκε σήμερα ότι στη διάρκεια δύο επιχειρήσεων αυτόν τον μήνα σκότωσε τουλάχιστον 21 αμάχους -ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα- προκαλώντας την οργή του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.
 

«Ο στρατιωτικός συνασπισμός αναλαμβάνει όλη την ευθύνη γιαυτά τα τραγικά, θλιβερά συμβάντα. Θα έχουμε συναντήσεις με τους συγγενείς νεκρών και τραυματιών, προκειμένου να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας», γράφει το ίδιο ανακοινωθέν του στρατιωτικού συνασπισμού.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε στις αφγανικές αρχές ότι «ξεκίνησε η έρευνα για τον καταμερισμό των ευθυνών στα δύο ατυχή συμβάντα, τα οποία έγιναν στο Χέλμαντ (νότιο Αφγανιστάν) και στο Μπατζίς (βορειοδυτικό Αφγανιστάν) στις 4 και 6 Μαΐου αντιστοίχως».

«Έχουμε επιτελέσει έργο τα 10 τελευταία έτη, ας μην επιτρέψουμε τέτοια συμβάντα να πλήξουν τον κοινό μας στόχο, που είναι η ειρήνευση με ασφάλεια» στο Αφγανιστάν, αναφέρει ένα ανακοινωθέν της Isaf, το οποίο κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Οι θάνατοι αμάχων στη διάρκεια βομβαρδισμών -σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο- αποτελούν τη βασική αιτία έριδας, μεταξύ της διοίκησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και της κυβέρνησης στην Καμπούλ.

Στα συμπληρωμένα πλέον 10 έτη Νατοϊκών επιχειρήσεων στην αφγανική επικράτεια, εντούτοις δεν κατέστη εφικτό να καμφθεί η αντίσταση των Ταλιμπάν, προσθέτουν.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου