Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ενάντια σε ρατσισμό - φασισμό


«Το αγαθό της υγείας θα μείνει ανοιχτό και δωρεάν για όλους ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, ασφάλιση»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών συμμετέχει στην παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και ρατσισμού.
Ήδη σε αρκετά νοσοκομεία οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αποκρούσει απόπειρες "αιμοδοσίας μόνο για Έλληνες", που επιχείρησε να οργανώσει η Χρυσ'ή Αυγή. Για τις 22 Μάρτη η  Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. αναφέρει ότι: "συμμετέχει μαζί με δεκάδες άλλες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, και πρωτοβάθμια σωματεία στην παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού που πραγματοποιείται στις 22 Μάρτη 2014. Καλεί τις ενώσεις ιατρών, τα μέλη της και συνολικά τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια που οργανώνονται, στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 2μμ όπου θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12.00 και στα Χανιά στη Πλατεία Αγοράς στις 12.30".
Συνεχίζοντας, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν πως: "Ο ενεργός ρόλος των νεοναζί στην κυβέρνηση της Ουκρανίας με την ανοχή τη Ε.Ε., το διαρκές έγκλημα της Ευρώπης φρούριο που γεννάει "Λαμπεντούζες" και "Φαρμακονήσια" αλλά και η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τον Ξένιο Δία απαιτούν αντιφασιστική και αντιρατσιστική εγρήγορση από όλους μας.
Ιδιαίτερα για το χώρο της υγείας δηλώνουμε πως δεν θα αφήσουμε να γίνει πεδίο ρατσιστικής και φασιστικής προπαγάνδας. Ούτε με τις "υγειονομικές βόμβες" και τις στοχοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, ούτε με τις φασιστικές αιμοδοσίες, ούτε με τις επιχειρήσεις σκούπα σε νοσοκομεία. Το αγαθό της υγείας για εμάς θα μείνει ανοιχτό και δωρεάν για όλους ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, ασφάλισης. Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο".

Από το Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου