Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Απαγόρευση των διαδηλώσεων Τρίτη και Τετάρτη λόγω Ecofin στην Αθήνα


Σε απαγόρευση των διαδηλώσεων, για μια ακόμα φορά, προχώρησε η Αστυνομία, την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω της συνόδους των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ (Ecofin) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, την ώρα που καλούν σε πορείες ήδη εργατικά συνδικάτα (ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ), καθώς επίσης κόμματα και κινήσεις της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Φωτογραφία αρχείου: Ορέστης ΣεφέρογλουΦωτογραφία αρχείου: Ορέστης ΣεφέρογλουΉδη έχουν υπάρξει πολλές ανακοινώσεις συμμετοχής. Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαρτίου, το ΕΚΑ οργάνωσε σύσκεψη σωματείων με στόχο την προετοιμασία της κινητοποίησης.
Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει ότι απαγορεύονται οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα μέχρι και την 23:00 ώρα της Τρίτης 01 Απριλίου 2014 και από 06:00 ώρα μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 02 Απριλίου 2014.
Από την προηγούμενη διαδήλωση που απαγορεύτηκε αλλά έγινε (8/1) στην "πρεμιέρα" της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕΑπό την προηγούμενη διαδήλωση που απαγορεύτηκε αλλά έγινε (8/1) στην "πρεμιέρα" της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕΗ απαγόρευση ισχύει για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού - αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη νέα απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας επισημαίνει ότι “είναι άλλο ένα δείγμα ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.”
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος: “Νομίζουν ότι με τέτοια αντιδημοκρατικά μέτρα θα τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους και τη νεολαία από το να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν.”
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί “τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια και να εκφράσει μαζικά και ειρηνικά την αντίθεση του στα μνημονιακά σχέδια λιτότητας και εξαθλίωσης. Διεκδικούμε μια άλλη πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τη νεολαία όλης της Ευρώπης, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής. Συμμετέχουμε στο αυριανό συλλαλητήριο στις 18.00 στην Κλαυθμώνος.”
Παράλληλα στα γραφεία του ΠΑΜΕ θυροκολλήθηκε απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εργατικές, λαϊκές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους και επιστρέφει την επίδοση της απόφασης ως απαράδεκτη.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Οι διαδηλώσεις θα γίνουν κανονικά
"Για άλλη μια φορά, η άθλια κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τη λαική οργή και αντίθεση στο σφαγείο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. ια μόλις ημέρα μετά την ψήφιση μιας σειράς καταστροφικών μέτρων για τους εργαζόμενους, επιδιώκουν να καλλιεργήσουν το αναγκαίο για την επιβολή τους κλίμα τρομοκρατίας", αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
"Δεν τρομάζουμε, δεν υπακούμε. Oλοι αύριο στις διαδηλώσεις για την ανατροπή των μέτρων, της κυβέρνησης και της λυκοσυμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ. Η μαζική παρουσία λαού και νεολαίας θα σπάσει την απαγόρευση! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει! Συγκέντρωση : Τρίτη 1/4, 6μμ στα Προπύλαια ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ".

 Η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αύριο Τρίτη 1η Απριλίου, ημέρα συνεδρίασης του ECOFINστη χώρα μας, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να πείσει τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης ότι ο ελληνικός λαός αποδέχεται τα αντεργατικά μέτρα της Τρόικα, δεν πρέπει να είναι αναπάντητη.
Όλοι μαζί, δυναμικά και αγωνιστικά μπορούμε να επιστρέψουμε ως ανεπιθύμητα τα σχέδιά τους.
Το Ecofin της κρίσης και της αστάθειας
Η συνάντηση του Ecofin γίνεται σε συνθήκες αβεβαιότητας για την οικονομία της ΕΕ σε συνθήκες εντάσεων και εσωτερικών αντιπαραθέσεων στα ζητήματα της διεξόδου από την κρίση, στη σκιά της αναταραχής και στην Κριμαία.
Συζητήσεις για καίρια ζητήματα πανευρωπαϊκής σημασίας, όπως τις εξελίξεις όσον αφορά την Τραπεζική Ένωση, ειδικά μετά την έγκριση από την Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της συμβιβαστικής συμφωνίας που πέτυχε η ελληνική Προεδρία, κατά τις διαπραγματεύσεις της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης, περιλαμβάνει η αυριανή και μεθαυριανή ατζέντα της άτυπης συνάντησης ECOFIN που πραγματοποιείται στο Ζάππειο. Επίσης, περιλαμβάνει θέματα που συνδέονται με τις κοινωνικές πτυχές της ανάπτυξης και της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη, τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της οικονομίας και ιδιαίτερα την ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και την προετοιμασία των εαρινών συνόδων ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας και των Υπουργών Οικονομικών της ομάδας G20.
Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, βρίσκεται ψηλά και στην ατζέντα της υπουργικής συνάντησης του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακών Επενδύσεων και Εταιρικής σχέσης (FEMIP), όπου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών τον Οδικό Χάρτη 2020, που περιγράφει τη νέα στρατηγική της για τη Μεσόγειο.
Κατά το γεύμα εργασίας, την Τρίτη 1η Απριλίου, οι υπουργοί του ECOFIN και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα κοινωνικά προβλήματα της Ευρώπης και τις επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη, με βάση παρουσίαση σχετικού κειμένου από το Bruegel. Αργότερα, κατά την πρώτη συνεδρία του ECOFIN, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για την οικονομική κατάσταση, τις προβλέψεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές, εστιάζοντας και στην κατάσταση των χρηματαγορών.
Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την ανακοίνωσή της για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της οικονομίας και η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου θα παρουσιάσει την Έκθεσή της για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έργων υποδομής με τίτλο «Χρηματοδότηση για την Ανάπτυξη». Στο τέλος της πρώτης συνεδρίας, οι υπουργοί θα συζητήσουν και θα συμφωνήσουν σε προσχέδιο για τους Όρους Αναφοράς και τη Δήλωση της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, η οποία προετοιμάστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων για τις εαρινές συνόδους ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας και των υπουργών Οικονομικών της ομάδας G20. Στη συνέχεια, κατά τη 13η κοινή Υπουργική Συνάντηση ECOFIN/FEMIP την ίδια ημέρα, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις προκλήσεις και τη μόχλευση της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και στη νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EΤΕπ) για τη Μεσόγειο με ορίζοντα το 2020. Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, θα αποτελέσουν βασική πτυχή αυτών των συζητήσεων. Επιπρόσθετες θεματικές θα αποτελέσουν οι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης και διαφοροποίησης των εργαλείων της EΤΕπ για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και την αύξηση της δραστηριότητας για το κλίμα στην περιοχή της Μεσογείου.
Η δεύτερη συνεδρία του ECOFIN, την Τετάρτη 2 Απριλίου, θα είναι αφιερωμένη στη Μεταρρύθμιση του Κανονιστικού Πλαισίου του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος. Το πρώτο θέμα συζήτησης είναι η Δομική Μεταρρύθμιση του Τραπεζικού Συστήματος και βασίζεται στην παρουσίαση της πρότασης της Επιτροπής για τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με διαρθρωτικά μέτρα βελτίωσης της αντοχής των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επιπλέον, οι υπουργοί θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις για την Τραπεζική Ένωση, ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για την ελληνική Προεδρία, λόγω της σημασίας της ως προϋπόθεσης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της αύξησης της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και της διασφάλισης της οικονομικής σταθερότητας. Οι εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), με παρουσίαση από την επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του, περιλαμβάνονται επίσης στην ατζέντα των συζητήσεων.
Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου