Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Παγκρήτια διαμαρτυρία: Ξανά στους δρόμους ενάντια στα χημικά της Συρίας


Η κινητοποίηση

Παγκρήτια διαμαρτυρία ενάντια στα χημικά της Συρίας πραγματοποείται την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 19:30, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Η κινητοποίηση διοργανώνεται από το «Συντονιστικό Χανίων ενάντια στην καταστρφοή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
«Πρέπει να δώσουμε για ακόμα μία φορά ένα βροντερό παρόν γιατί ο αγώνας συνεχίζεται, διευρύνεται, κλιμακώνεται, και δεν θα λάβει τέλος αν δεν καταφέρουμε να το αποτρέψουμε. Γι’ αυτό σας θέλουμε όλους εκεί. Δεν πρέπει να τους περάσει», ανέφερε, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Flashnews.gr, η Αθηνά Γιαννουλάκη, μέλος του Συντονιστικού.
«Συνεχίζουμε με επιμονή και πείσμα την διαμαρτυρία. Εναντιονόμαστε στον προγραμματισμό που έχει κάνει η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εν αγνοία του Κρητικού λαού και βάζοντας σε μεγάλη περιπέτεια και κίνδυνο την υγεία μας, το περιβάλλον, την οικονομία του τόπου, αλλά και τον τουρισμό μας», πρόσθεσε.
Ο Σήφης Χιωτάκης, μέλος του Συντονιστικού και εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου, κάλεσε τον κόσμο «σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Αγοράς». «Μετά τη Σούδα το Αρκάδι και τα Σφακιά, ο αγώνας συνεχίζεται. Να δώσουμε και πάλι το μήνυμα ότι ο αγώνας δεν σταματά», σημείωσε.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και η Κατερίνα Φουράκη, επίσης από το Συντονιστικό των Χανίων, η οποία όπως είπε επικοινωνεί καθημερινά με το συντονιστικό. Όπως αναφέρει το Flashnews, η Κατερίνα Φουράκη δήλωσε πως στην τελευταία ενημέρωση από την Καλαβρία «μάθαμε πως όλα είναι σε εγρήγορση στην περιοχή».
«Επιταχύνονται οι διαδικασίες υποδοχής των πλοίων. Σε ότι αφορά τη μεταφορά των χημικών μας είπαν λιμενεργάτες της περιοχής ότι, το φορτίο θα μεταφερθεί όλο εν πλω, δεν θα πιάσει στεριά», ανέφερε, σημειώνοντας πως «οι άνθρωποι της περιοχής περιμένουν πως και πως την επιχείρηση αυτή, διότι πρόκειται για μια πάρα πολύ φτωχή περιφέρεια της Ιταλίας και έχουν να κάνουν μεροκάματο 6-7 χρόνια. Γι' αυτούς είναι δώρο Θεού, διότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να εργασθούν χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους».

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου