Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τι κάνει σήμερα ο Μαραντόνα


Ο Αντώνης Καρπετόπουλος μιλάει για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και αναφέρει το τι κάνει σήμερα στη ζωή του. Η σύγκριση με τον Λιονέλ Μέσι και το μίσος για τον Κουν Αγκουέρο.
Ακόμα κι όταν, όπως κόντρα στη Βοσνία, πετυχαίνει ένα γκολ από τα δικά του, ένα από αυτά που έχει σημειώσει δεκάδες φορές εφορμώντας κατά μέτωπο και σημαδεύοντας την απέναντι γωνία, πάλι, όταν αυτό το πετυχαίνει στο μουντιάλ το γκολ του αποκαλείται «μαραντόνιο» κι ας είναι το σήμα κατατεθέν της δικής του καριέρας.
Ο,τι και να κάνει ή να μην κάνει ο Μέσι, η σύγκριση με τον Μαραντόνα στις μέρες του Μουντιάλ τον περιμένει σαν ένα είδος δικαστικής έρευνας: η τελική ετυμηγορία θα έχει να κάνει με το αν είναι η δεν είναι καλύτερος από τον Ντιέγκο. Παλιά, χωρίς ποτέ του να κρύψει το σεβασμό στο Μαραντόνα, έλεγε «είμαι απλά ο Μέσι». Τώρα το λέει όλο και πιο σπάνια, αφού δεν τον ακούει κανείς.
Ενώ ο άσος της Μπαρτσελόνα δίνει τη μάχη του στο δύσκολο πεδίο της σύγκρισης, αξίζει να σας πω τι κάνει σήμερα ο Μαραντόνα. Κατά κάποιο τρόπο είναι κι αυτός ακόμα στην Αργεντινή και στο Μουντιάλ αφού είναι σχολιαστής των αγώνων για το τηλεοπτικό κανάλι Telesur που καλύπτει όλη την Λατινική Αμερική. Πριν ξεκινήσει το μουντιάλ έκανε ένα είδος προσωπικής σταυροφορίας με σκοπό να μην κληθεί στην εθνική ο Κουν Αγκουέρο.
Θυμίζω ότι ήταν παντρεμένος με την κόρη του Ντιέγκο, την Τζιαννίνα, την οποία και χώρισε για το χατίρι μιας ξανθιάς τραγουδίστριας από το Μπουένος Άιρες που λέγεται Καρίνα Τεχέρα. Ο Ντιέγκο ισχυρίζονταν ότι ο Αγκουέρο δεν έχει μυαλό για να παίξει μπάλα, πόσο μάλλον για να παίξει στην εθνική ομάδα και στο ραδιοφωνικό σταθμό της εφημερίδας Clarin τον αποκάλεσε «δειλό γιατί κρύβεται πίσω από δικηγόρους». Όταν μάλιστα του επεσήμαναν ότι ερωτικές περιπέτειες ως παντρεμένος είχε κι ο ίδιος, είπε το εκπληκτικό ότι «ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει γκόμενες, αφού είναι δημοφιλής και ωραίος, αλλά δεν μπορεί να χωρίζει την γυναίκα του όταν παίζει ακόμα ποδόσφαιρο γιατί τα διαζύγια είναι σκληρά, αποσπούν την προσοχή και σε κάνουν χειρότερο άνθρωπο»!
Ως σχολιαστής ο Ντιέγκο δεν είναι κακός, κυρίως γιατί δεν μασάει τα λόγια του και δεν διεκδικεί απολύτως καμία αντικειμενικότητα. Ξεκίνησε το μουντιάλ του με μια ακόμα επίθεση στη FIFA λέγοντας ότι είναι μια πολυεθνική που «δαγκώνει» το ποδόσφαιρο και ζει σε βάρος των εθνικών ομάδων και όταν του επεσήμαναν ότι ο πρώην πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας χαρακτήρισε τον Μπλάτερ Δον Κορλεόνε, είπε ότι «έχει δει μαφιόζους κι αυτοί είναι πολύ κύριοι»! Εξίσου καυστικός είναι και με τους ποδοσφαιριστές πάντως.
Σχολιάζοντας το ματς της Ισπανίας με την Ολλανδία, διέλυσε τον Κασίγιας αποκαλώντας τον σχεδόν τελειωμένο ποδοσφαιριστή. «Σήμερα έκανε μια εμφάνιση που είναι ντροπή για τον ίδιο, τον προπονητή που τον επέλεξε και τη Ρεάλ Μαδρίτης, που στον περσινό του καυγά με το Μουρίνιο τον στήριξε κι έδιωξε το φίλο μου τον Ζοζέ» είπε και πρόσθεσε ότι «ο Μουρίνιο δεν κάνει ποτέ λάθος στην εκτίμηση για τους ποδοσφαιριστές και ότι όταν κάποιον διώχνει αυτός δεν κάνει ποτέ καριέρα».      
Εκτός από σχόλια κάνει και διαφημίσεις, αφού παραμένει δημοφιλής και όχι μόνο στην Αργεντινή. Έχει κάνει μια ωραία διαφήμιση για έπιπλα που παίζεται στη Βραζιλιάνικη τηλεόραση. Σε ένα σπίτι μαζεύονται διάφοροι Βραζιλιάνοι φίλοι για να δουν την «σελεσάο» και μέσα από ένα καναπέ εμφανίζεται ως φάντασμα ο Μαραντόνα και λέει ότι κάθε φορά που έρχεται το μουντιάλ θα τον θυμούνται όλοι»! Μετά γελώντας χάνεται και οι τυπάδες τρέχουν ν αλλάξουν καναπέδες, πετώντας τους στοιχειωμένους.
Είναι αδυνατισμένος, ηλιοκαμένος, μοιάζει καλά. Τα έβαλε με τους Βραζιλιάνους που αποδοκιμάζουν την πρωθυπουργό και προσωπική του φίλη Ντίλμα Ρούσεφ λέγοντας πως δεν γίνεται να είσαι Βραζιλιάνος και να μην θες τη διοργάνωση του Παγκοσμίου κυπέλλου κι ότι αν βρίζουν τη Ντίλμα δεν θα ξαναδεί ματς της «σελεσάο» σε γήπεδο. Μιλάει για όλους και όλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πει κουβέντα για το Μέσι. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι νοιώθει λίγο προδομένος από αυτόν αφού οι μέτριες εμφανίσεις του στη Νότιο Αφρική στάθηκαν αιτία να χάσει τη θέση του ομοσπονδιακού.
Είχε στηρίξει την ομάδα στον τότε 22χρονο Μέσι κι αυτός δεν έκανε όσα ο Ντιέγκο περίμενε – ίσως μια ψύχρα στη σχέση να οφείλεται και στο ότι ο Λίο παραμένει ο καλύτερος φίλος του Κουν Αγκουέρο. Άλλοι πάλι λένε ότι οι σχέσεις τους είναι καλές, οι συμβουλές του είναι σε αυτόν σχεδόν πάντα πατρικές κι αν μιλάει σπάνια για αυτόν είναι για να μην τον φορτώσει με ακόμα περισσότερη πίεση. Προτιμώ σαν εξήγηση τη δεύτερη, αν και περιμένω τα σημερινά του σχόλια στο Τelesur αφού στο Μαρακανά θα πήγαινε ως καλεσμένος του Ρονάλντο και μου μοιάζει δύσκολο να μην πει κάτι….
*Ο «Ντιεγκίτο» έπιασε στο στόμα του και τον Τζόελ Κάμπελ, μιλώντας με άκρως εγκωμιαστικά σχόλια για τον Κοσταρικανό άσο μετά και την εξαιρετική του εμφάνιση με την Ουρουγουάη. «Ο Κάμπελ παίζει καλά. Παίζει πολύ καλά», ανέφερε για το νεαρό άσο και τα λόγια του σίγουρα αποτελούν τίτλο τιμής για τον Κάμπελ!
Από το SPORT24.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου