Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

To απόλυτο «παπί» κατοχυρώθηκε ως τρισδιάστατη πατέντα


Το Super Cab είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό μηχανάκι της Honda το οποίο έχει γράψει ιστορία εδώ και 56 χρόνια που κυκλοφορεί στις αγορές. Το σχήμα του είναι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωρίζει από.. χιλιόμετρα, γεγονός που του δίνει μία επιπλέον αξία σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δίκυκλα της κατηγορίας του.


Διαφήμιση της εποχής...
Για πρώτη φορά...Γι' αυτό το λόγο η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι το ιαπωνικό γραφείο ευρεσιτεχνιών κατοχύρωσε τρισδιάστατη πατέντα για το σχήμα του Super Cub, του δημοφιλούς και διαχρονικού «παπιού» της μάρκας. Είναι η πρώτη φορά στην Ιαπωνία που το σχήμα μιας μοτοσικλέτας ή κάποιου προϊόντος της αυτοκινητοβιομηχανίας κατοχυρώνεται σαν τρισδιάστατη πατέντα, και αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση για βιομηχανικό προϊόν ανεξαρτήτως είδους.
Συνολικά 56 χρόνια πωλείται το Super Cub (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1958). Παρά την ηλικία του το συγκεκριμένο Honda έχει διατηρήσει απαράλλακτη τη σχεδιαστική φιλοσοφία του επιτυγχάνοντας παράλληλα λειτουργικές βελτιώσεις. Αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότεροι καταναλωτές που βλέπουν το Super Cub, αναγνωρίζουν στη σχεδίασή του ένα προϊόν Honda, και αυτό αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα προκειμένου το Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών να κατοχυρώσει το σήμα κατατεθέν.


Με το Honda Super Cub έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές...

Έφτασε τις 87 εκ. μονάδες...Το Super Cub πωλείται σε περισσότερες από 160 χώρες. Η συνολική παγκόσμια παραγωγή του είναι 87 εκατομμύρια μονάδες (μέχρι το Μάρτιο του 2014), που σημαίνει ότι είναι το δίκυκλο με το μεγαλύτερο όγκο παραγωγής παγκοσμίως. Όπως είναι φυσικό, η ιαπωνική φίρμα θα συνεχίσει να προστατεύει τη βασική φιλοσοφία του Super Cub και να παράγει σε 15 εργοστάσια παραγωγής σε 14 χώρες ανά τον κόσμο. 

Συνολική παγκόσμια παραγωγή της σειράς Super Cub
10 εκατομμύρια μονάδες: Αύγουστος 1974
50 εκατομμύρια μονάδες: Δεκέμβριος 2005
60 εκατομμύρια μονάδες: Απρίλιος 2008 
Παραγωγή της σειράς Super CubΤαϊλάνδη, Ινδονησία, Βιετνάμ, Βραζιλία, Κίνα, Νιγηρία, Ιαπωνία, κλπ.


Το συγκεκριμένο «παπί» έχει γράψει ιστορία (και συνεχίζει να το κάνει)...


Όπως ήταν έτσι παραμένει...

Το Super Cub το έχουμε δει σε απίστευτες χρήσεις...

Από το Zyogla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου