Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ο Χίτλερ ήθελε να αναστήσει προϊστορικά ζώα για να τα κυνηγούν οι Ναζί

O Χίτλερ ήθελα να ξαναφέρει στη ζωή, ζώα και θηρία που είχαν εξαφανιστεί 9.000 χρόνια πριν. Ποιο ήταν το αρρωστημένο πλάνο του
Η Αρία φυλή του Χίτλερ, απ' ότι φαίνεται δεν είχε να κάνει μόνο με ανθρώπους, αλλά και με προϊστορικά ζώα.
Οι Ναζί του Χίτλερ ήθελαν να αναστήσουν ζώα που είχαν εξαφανιστεί από τη Γη, πριν από 9.000 χρόνια. Μεταξύ άλλων, σχεδίαζαν να ξαναδώσουν ζωή στις προϊστορικές, άγριες αγελάδες  Auroch που είχαν ύψος περίπου 2 μέτρων (7ft) και έφεραν τεράστια κέρατα.
Στόχος τους ήταν τα ζώα αυτά, να αποτελέσουν το εκλεπτυσμένο "κυνήγι" των επίλεκτων στρατιωτών των Ναζί.
Η είδηση έρχεται στην επιφάνεια από νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο "Hitler's Jurassic Monsters". Η διαδικασία των πειραμάτων των Ναζί έλαβε χώρα τον καιρό της διεξαγωγής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Χίτλερ είχε μισθώσει τους καλύτερους επιστήμονες της χώρας του για να υλοποιήσουν το πλάνο του. Οι ίδιοι προσπαθούσαν να βρουν ανέπαφο γενετικό υλικό των προϊστορικών αγελάδων από "κατεψυγμένα" κόκαλα που είχαν βρεθεί σε άριστη κατάσταση και στη συνέχεια να βρουν άλλα ζώα τα οποία θα κυοφορούσαν τα κλωνοποιημένα στο εργαστήριο έμβρυα.
Σημερινές αγελάδες που ζουν στη Γερμανία, απόγονοι των Auroch που εικάζεται ότι θα μπορούσαν να κυοφορήσουν τα κλωνοποιημένα έμβρυα
Η προσπάθεια είχε να κάνει με την εμμονή του Χίτλερ να συνδέσει το τότε παρόν της Γερμανίας με το ιστορικό και προϊστορικό παρελθόν της για να τονώσει το φρόνημα του στρατού του. Οι αγελάδες Auroch ζούσαν άλλωστε στα σημερινά εδάφη της Γερμανίας.
Επιμελητής και κύριος οργανωτής της "νεκρανάστασης" ήταν το δεξί χέρι του Χίτλερ, ο Herman Göring, επικεφαλής του Τρίτου Ράιχ. Ο Göring είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε την μυστική κρατική αστυνομία (Gestapo).
Ο ίδιος ήθελε να εγκαταστήσει τα νέα κλωνοποιημένα ζώα στο δάσος Białowieża της Πολωνίας. Ο Dr Toby Thacker, λέκτορας Ευρωπαϊκής ιστορίας του Πανεπιστημίου του Cardiff, δήλωσε στη Dailymail:
"Πρόκειται μόνο για ένα μικρό κεφάλαιο από τη μεγάλη ιστορία του όλου σχεδίου των Ναζί που ήθελαν να συνδέσουν τη δράση τους με το παρελθόν και να χτίσουν την αξιοπιστία τους πάνω σε αυτό. Βασίζονταν στη λογική της ιστορικής κληρονομιάς την οποία υποτίθεται ότι ήθελαν να διαφυλάξουν για τον λαό τους την ώρα που κατακτούσαν την Ευρώπη.
Έλεγαν πως δεν είναι ένας καινούργιος στρατός, αλλά ότι είναι μια καθαρή φυλή που έχει ιστορία 2.000 χρόνων και κατάγεται από άλλες φυλές που ζούσαν στα αρχαία δάση.
Με το να αναβιώσουν ζώα τέτοιου είδους, ήθελαν να δώσουν στους εαυτούς τους μια νέα ιστορία. Για τον Göring, το κυνήγι τέτοιων θηρίων ήταν μια από τις πιο τιμητικές δραστηριότητες, για εκείνον και τον στρατό του και θεωρούσε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία οι άντρες του θα ανέπτυσσαν περισσότερες ικανότητες. Ήθελε να γεμίσει την ανατολική Ευρώπη με τέτοια βοοειδή.
Τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τις σημερινές αγελάδες, μιας και ήταν πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος και ιδιαιτέρως επιθετικά. Έτσι, το κίνητρο θα ήταν μεγαλύτερο για τους επίλεκτους του Göring", καταλήγει ο Toby Thacker.
 
Μετά το τέλος του Πολέμου τα εργαστήρια του Χίτλερ βομβαρδίστηκαν, οι επιστήμονες που συνεργάζονταν μαζί τους σώπασαν για πάντα και έτσι τα σχέδια του έμειναν στα χαρτιά.
Ο Thacker σημειώνει πως όταν οι Ναζί κατέλαβαν την Πολωνία, "καθάρισαν" το δάσος Białowieża από ντόπιους και Εβραίους και απέκλεισαν την περιοχή για κάθε επισκέπτη που ήθελε να βρεθεί εκεί. Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ήταν Εβραίοι που ζούσαν στην Πολωνία και εκτελέστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα πλαίσια εξόντωσης 3.300.000 ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Το "Hitler's Jurassic Monsters" προβάλλεται αύριο, Τρίτη, από το National Geographic Channel
Από το news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου