Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Είκοσι προσαγωγές μετά την είσοδο αντιεξουσιαστών στη Βουλή



Σε είκοσι προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής. 
Ομάδα περίπου 20 - 25 ατόμων διέσχισαν τον προαύλιο χώρο της Βουλής και έφτασε μπροστά στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του κοινοβουλίου απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. 
Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στον χώρο για λίγα λεπτά. Άνοιξαν πανό, που είχαν γράψει σύνθημα υπέρ της απελευθέρωσης των κρατουμένων απεργών πείνας με την υπογραφή «αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας». Επίσης πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας, υπέρ της απελευθέρωσης του Σάββα Ξηρού και κατά των φυλακών τύπου Γ', ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι πόρτες της Βουλής έκλεισαν προληπτικά κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. 
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης χαρακτήρισε «προκλητική και ακατανόητη» την ενέργεια των αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στο προαύλιο της Βουλής. Ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε επίσημη ανακοίνωσή της τόνισε πως δεν έγινε εισβολή αλλά μία ειρηνική διαμαρτυρία και τόνισε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι «Κασσάνδρες» και να αναγγέλουν κινδύνους για το κοινοβούλιο, καθώς κάθε προσπάθεια δημιουργίας πανικού και αισθήματος ανασφάλειας ενεργεί ως «προβοκάτσια». Νωρίτερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των κοινοβουλευτικών συντακτών, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής δήλωσε: «Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;». 
Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου